1. kolo
06.08.2007 17:15 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - Slovan Liberec 1:0

Pražané ukázali, že mají velmi silné mužstvo. I když to v první minutách vypadalo na vyrovnaný zápas, Sparta potvrdila roli favorita. Liberec často chyboval, což se mu nevyplatilo v 18. minutě, kdy Došek otevřel skóre střelou mezi nohy brankáře Hauzra. Slovanu se podařilo přeci jen vyrovnat hru po změně stran, ale k šancím to nevedlo a Poštulka se prakticky míče nedotkl.

Oba týmy začaly velmi aktivně, ale do šancí se dostávala spíše Sparta. K zakončení se ale domácí dostali až v 18. minutě, kdy využil nedorozumění v liberecké obraně Libor Došek a míč procpal mezi nohama Hauzra k pravé tyči a otevřel skóre utkání. 22. minuta přinesla další školáckou chybu Liberce a do šance se dostal Kulič. Ten si ještě pohrál s obráncem Šinglárem, ale branku následně přestřelil. Sparta převzala iniciativu v zápase a zkoušela další střely, Hauzr byl však pozorný. Převaha Sparty gradovala a přicházela jedna šance za druhou. V té největší se ocitl Abraham, jehož střelu srazil Hauzr na tyč a před dobíhajícím Kuličem akrobaticky odvracel Janů. Zápas se po vyrovnaném začátku změnil v hru na jednu branku a Sparta mohla jít do šaten s mnohem větším brankovým rozdílem.

Druhý poločas začal opět vyrovnaně, do první šance se však opět dostala Sparta. Doškova střela však mířila vedle, navíc byl špatně odmáván a odpískán ofsajd. V 60. minutě mohl skórovat opět Došek, když po centru Horvátha hlavičkoval těsně mimo. I když byla hra vyrovnanější, ke gólům měla stále blíže Sparta. V 66. minutě poslal dobrou přihrávku Došek na Kuliče, akci však překazil pozorný Hauzr. V 71. minutě střílel po pěkné kombinaci Pospěch, který ve vápně trefil Kuliče, od něhož se míč odrazil mimo. V závěru utkání se konečně do šance dostali hosté, Petrouš však jen složil svou střelou na zem Pospěcha. Sparta si již v poklidu výsledek pohlídala a získala první body při cestě za obhajobou titulu.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*

Liberec půjde do vedení, prosadí se kanonýr Jan Nezmar. Konečnou remízu zajistí Miroslav Matušovič.

SPARTA-LIBEREC 1:1

Reagovat
HOST*

Liberec půjde do vedení, prosadí se kanonýr Jan Nezmar. Konečnou remízu zajistí Miroslav Matušovič.

SPARTA-LIBEREC 1:1

Reagovat
HOST*Stifmaister

ani jeden hrát nebude!! Snad Pražáci dostanou po piči.

Reagovat
HOST*alek

tip 2

Reagovat
HOST*Parker

snad 1 ne, že by liberec chytl formu tak rychle to pochybuju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele