30. kolo
17.05.2008 15:00 CET
4 : 3
(3:2)

Reportáž

Slovan Liberec - Sparta Praha 4:3

Fanoušci pod Ještědem viděli sedm branek, které znamenaly výhru domácích a třetí ligovou porážku v řadě pro Spartu. Fanoušci hostů konec sezóny mohou jen a jen proklínat, severočeští příznivci naopak mohou děkovat trenéru Škorpilovi, který je vytáhl na šesté místo.

Potopit Spartu odmítl ve druhé minutě Smetana, který po centru Papouška z pěti kroků přestřelil. Na druhé straně tak poslal do vedení svůj tým Slepička. Hrubku Košťála, posledního obránce, ještě dovršil předčasný Hauzrův pád na zem a hostující útočník měl tak velmi usnadněnou pozici. Jenže uběhly dvě minuty, přímý kop zakroutil Papoušek na malé vápno, kam si naskočil vysoký Smetana a bylo vyrovnáno. Aby toho pro Pražany nebylo málo, tak Papouškův centr do vápna vyrazil Poštulka Dočkala, jehož střelu tečoval Nezmar a sparťanský brankář lovil míč ze sítě podruhé. O vyrovnání se pokusil tečovanou střelou Vacek, ale Hauzr byl ve správný čas na správném místě. V poslední pětiminutovce se ještě stihli prosadit oba týmy. Nejprve střelou z otočky vystřelil krásně ke vzdálenější tyči Smetana a Poštulka byl opět bezradný. Pohromu odvrátil prakticky ihned Slepička, který se po souboji před vápnem dostal k míči a prudce vystřelil po zemi k tyči, Hauzr dopadl na zem snad až po obdrženém gólu.

V prvním poločase se také oba tábory fanoušků projevovaly proti hostujícím hráčům. Liberečtí pískali na Řepku, zatímco příznivci Sparty odvolávali ze hřiště Horvátha. To rozhodně v souboji o titul nepomůže.

A to hned ve čtvrté minutě potvrdil Papoušek. Už to vypadalo, že Nezmarův centr prolétne vápnem, když si agilní záložník naběhl na zadní tyč a míč napálil do sítě. Sparta musela začít útočit, naopak domácí tým se nikam hnát nemusel a podle toho to také vypadalo. Pražané svou územní převahu dokázali zužitkovat k šanci až po více jak hodině hry. Voříškův prudký centr nedokázal Holenda zblízka usměrnit do branky a stav se tak neměnil. O snížení se pokoušel i Jeslínek, který již překonal Hauzra, ale Polák dokázal míč z brankové čáry odkopnout. Domácí hráč byl na hřišti necelou minutu a hned si tak zasloužil potlesk. Búra málem dovršil v ofenzivě skvělý Papoušek, ale střelu po zemi se štěstím vytáhl Poštulka na roh. Spartě se přeci jen podařilo vrátit se do hry. Jeslínkův centr na malé vápno zachytil Holenda a bez problémů poté překonal libereckého brankáře. Když Kiselova střela skončila v náručí Hauzra, skončila nepovedená sezóna Sparty prohranou přestřelkou.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sparta remizuje a ztratí šanci na titul. Můj tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta může porazit Liberec jen tak pouze v poháru kde má realnější šanci na výtězství , titul nezýská to je jasné a myslím , že v lize není tým , který by Spartu nechtěl porazit typ - 10

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta musí bez podmínečně vyhrát. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec na Spartu umí, tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

0 1 bohuzel ale sprate to bude na nic

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně si Slovan Liberec se Spartou pohrál ! A Sparta si pomalu může zvykat, že to 2. místo či ještě horší se za rok může opakovat !

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
czech_mira

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
czech_mira

Mám zase odpovědět za 3 roky?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele