24. kolo
05.04.2008 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 1:2

Překvapení se v sobotu odpoledne zrodilo pod Ještědem. Ani další Keričův gól nestačil alespoň na remízu a Boleslav si tak připisuje velecenné tři body.

Do útoku se od prvních minut překvapivě více hnali hosté. V 7. minutě odcentroval Kalina a Rajnoch nadělal svou hlavičkou z malého vápna velké potíže Zlámalovi, který reflexivně vyrazil na roh. Tlak hostů neustával a když v desáté minutě podcenili liberečtí stopeři centr Kysely, otevřel skóre hlavičkou nepokrytý Řezníček. Domácí se snažili o rychlé vyrovnání, ale zejména nepřesnou kombinací se k boleslavské bráně dlouho nedostávali. Až ve 20. minutě přešel Kerič přes Ševínského a nahrál do vápna Smetanovi, kterého však Miller vychytal. K vyrovnání měl blízko Frejlach, ale střelou ze šestnácti metrů o decimetr minul. Na druhé straně dopadl podobně Kysela. V poslední minutě přišly dvě velké příležitosti domácích. Nejprve to opět zkoušel Frejlach z dálky, Miller jen tak tak vytahoval na roh, po kterém hlavičkoval Bílek. I jeho však vychytal hostující brankář.

I úvod druhé půle patřil Středočechům. Řezníček vysunul Kyselu, proti kterému vyběhl Zlámal a lob dokázal odkopnout Košťál. V 66. minutě se opět předvedl skvělý Miller. Kerič se na hranici vápna zbavil dvou bránících hráčů a střílenou přihrávkou hledal Lišku. Boleslavský brankář před ním na poslední chvíli zasáhl. Za dvě minuty to zkoušel z přímého kopu Dočkal. Miller se jen díval, jak míč těsně míjí tyč. Vyrovnání tak nakonec přišlo devět minut před koncem. Nezmar získal míč na levé straně, nepovedenou přihrávku bravurně zpracoval ostrostřelec Kerič, zbavil se Kaliny a dělovkou přelstil Millera. Jenže ještě před nastavením šli do vedení opět hosté. Hrdlička našel na hranici vápna Táborského, ten na nic nečekal a vybíhajícího Zlámala prostřelil. V nastaveném čase ještě díky oknům v obraně Liberce mohl zvýšit Hrdlička, ale svou střelu neumístil mezi tři tyče.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele