26. kolo
20.04.2008 20:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Jablonec 2:1

Liberec zachránil tři body proti Jablonci až v nastaveném čase a díky vítězství se posunul zpátky na šesté místo. O branky se postarali Dort se Smetanou na straně Slovanu a za hosty se prosadil Fujerik.

První větší šance přišla před čtvrthodinou hry. Střelec Liberce Papoušek se postavil k volnému přímému kopu a jeho pěknou střelu Špit s námahou vyrážel. Minutu nato se přes obránce Jablonce prorval objev jara Kerič, kolmo přihrál na Dorta, ten však v tutovce zklamal a jeho střela nebyla pro Špita nebezpečnou. O pět minut později se však domácí dočkali. Kerič znovu utekl hostujícím bekům a ve vápně ho Špit nedovoleně sundal. Kopala se penalta. K ní se postavil Filip Dort a zkušeně jí proměnil.

Poté přišel důležitý krok z hostující lavičky. Klapka si natrhl ret a byl střídán Fujerikem. Po půl hodině hry se znovu ukázali domácí. Dočkal skvěle centrem našel volného Nezmara, jenže ten hlavou branku v gólové šanci netrefil. Ke konci poločasu se probudili i hosté. Nejprve se k voleji postavil Valenta a jen těsně branku Liberce přestřelil a o pár minut později Baranek z rohu našel Hubera, jehož hlavičku skvěle Zlámal likvidoval. Druhý poločas načaly oba týmy dost opatrně a moc šancí pro začátek k vidění nebylo. Jedinou zajímavostí byl další krvácející hráč Liberce, tentokráte Matula. Okolo sedmdesáté minuty však přišla další obrovská šance domácích. A znovu u toho byl Nezmar. Toho skvěle do vápna vyslal Papoušek, Nezmar ve skluzu pěkně vystřelil a u tyčku skvěle zasahoval pozorný Špit.

Hned nato znovu střílel Nezmar a znovu zasahoval úspěšný Špit. Poté musel Zlámal odstoupit kvůli bolesti břicha a místo v bráně Slovanu přenechal Hauzrovi. A ten se hned musel vytáhnout. Chvíli po svém příchodu totiž skvěle zlikvidoval Necidovu gólovou hlavičku. O deset minut později přišlo vyrovnání. Domácí odvrátili Jablonecký roh jen k Fujerikovi a ten z kraje vápna trefil dolní spodní roh - 1:1. Ke konci zápasu se povedeným střídáním vytáhli i domácí. Keriče na poslední chvíli vystřídal Smetana. A v nastaveném čase zastal hlavní roli. Dočkal po brejku centroval do vápna a Smetana volejem zblízka rozhodl o vítězi.

Liberec se díky třem bodů vrací před Mladou Boleslav na šesté místo. Zato Jablonec nemá jistou ani záchranu a dále musí bojovat.

Autor: Michäel März

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten liberec mě děsí.Chvíli to vypadalo,že se odrazil a poletí hodně vysoko a pak zase mizérie.Ale na ještě podstatně horší Jablonec by měli stačit.Doufám.Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

V severočeském derby vyhraje Slovan Liberec ! Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan Liberec potvrdil roli favorita a že se mu na Jablonec daří. Jen mě zklamala návštěva, přece jen to bylo derby. A z Jablonhce to je opravdu kousek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele