17. kolo
18.02.2008 17:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Baník Ostrava 1:1

K dohrávce 17. kola Gambrinus ligy zavítala na hřiště tápajícího Liberce ambiciózní Ostrava. Oba týmy se mohly v případě výhry posunout v tabulce, zápas ovšem skončil remízou, a tak si polepšila jen Ostrava, která se dostala o skóre před Plzeň na čtvrtou příčku.

První střelu viděl poloprázdný stadion po pokusu domácího Filipa Dorta, ten ovšem mířil v deváté minutě těsně vedle brány Petra Vaška. V další šanci se po pár minutách opět ocitli aktivnější domácí, když ze třinácti metrů Petr Papoušek střílel těsně vedle, nechybělo mnoho a míč skončil v "šibenici" brány Baníku. V další větší šanci se mohlo ocitnout tentokrát mužstvo Ostravy, jenže centr, jenž prošel před domácí branku, nebyl nikým tečován a následnou podobnou situaci odvrátili obránci Liberce. Mezi třicátou a čtyřicátou minutou utkání přišly ještě další dvě šance Liberce, obě však skončily nevyužity. Nejprve střílel z patnácti metrů Bílek těsně mimo branku a poté se do šance dostával po přihrávce Radzinevičiuse Nezmar, ovšem balon mu ukopl ostravský bek.

Čtyři minuty po začátku druhé půle střílel skoro z půlky hřiště Papoušek, míč před Vaškem skočil a ten jej horko-těžko odvracel na roh, který domáci nevyužili. Tato šance byla na nějaký čas poslední a hrálo se převážně mezi oběma bránami, další šance přišla až při tvrdé střele Magery, kterou kryl Zlámal. Liberec kontroval akcí Nezmara, který si však namísto střely vybral nahrávku a celou případnou šanci tak zmařil. V 80. minutě se již liberečtí dočkali. Petr Papoušek si postavil míč k volnému kopu a ranou z třiceti metrů dal branku – 1:0. Vašek chtěl dělovku vyrazit ven z brány, ale dokázal si jen srazit balon na opačnou stranu. Domácí se ovšem mohli radovat pouhopouhou minutu, tak dlouho trvalo než ostravští vyrovnali. Přízemní střelou se prosadil Václav Svěrkoš – 1:1. Útočník dostal přihrávku do vápna Liberce a střílel ke vzdálenější tyči. Za pár minut mohl přijít Liberec i o bod, který mu zaručovala remíza, ale Magerova střela se jen otřela o tyč Zlámalovy branky. V poslední minutě ještě mohli jít do vedení znovu domácí, ale Smetana sám proti Vaškovi trestuhodně minul míč. Ostrava ještě kontrovala hlavičkou Rajtorala, ale i přes mnoho šancí v závěru zápasu se oba týmy rozešly smírně.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

doufam ze banik vyhraje v priprave mel formu tak to vidim 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele