30. kolo
17.05.2008 15:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Slavia Praha - FK Jablonec 2:2

"Věčně druzí" sice nepodali neuvěřitelný výkon a ani nedokázali outsidera porazit, přesto svou nálepku minimálně na rok strhávají a červenobílí mohou v čele s trenérem Jarolímem slavit. Nesmí se opomíjet ani dobrý výkon Severočechů.

První ligovou střelu v Edenu vyslal hostující Michálek z hranice vápna, Vaniak si míč u tyče pohlídal a vysloužil si potlesk. Stejně byl odměněn Toleski za jedovatou střelu z dvaceti metrů, kterou vyrazil Špit. Na přelomu dvacáté minuty přišly dvě nebezpečné situace ve vápně Jablonce, který hrál až překvapivě aktivně. Šmicer přihrál do vápna Toleskému, který se kličkou připravil o balón, ten se dostal ke Šventovi a zblokovaná střela nad branku znamenala roh. Po něm se dostal k hlavičce Brabec, našel Latku, který však zády k brance přestřelil. Nebezpečí znamenal i střílený centr Krajčíka z rohu vápna, když na něj nedosáhl Šenkeřík, obtočil se míč těsně kolem tyče.

Ofenzivně laděný obránce Latka se v další šanci ocitl po narážečce se Šenkeříkem před Špitem na malém vápně. Míč mu však odskočil a tísněn už nedokázal pořádně vystřelit. Domácí hráči se pak sami připravovali o šance divadelními představeními, Belaid ve vápně a Švento při brejku si klidně mohli vykoledovat žlutou. Podobně jako před týdnem Boleslavi pak byl chybně pískán ofsajd Jablonci. Se střelou si ještě Vaniak poradil a za dorážku obdržel Straka kartu.

Hned v první minutě po změně stran mohl domácí zmrazit Eliáš, když z dvaceti metrů skvěle sklopil nárt a střelou z první po zemi minul branku o decimetr. Vaniak se tak hned v úvodu půle musel protáhnout. A tak se slavilo na druhé straně, i když ne zrovna dlouho. Po faulu na Šmicera kopal Belaid přímý kop z osmnácti metrů prakticky ze středu hřiště. Přes příliš početnou zeď neviděl Špit nic a slávistický hráč zakončil přesně přes hlavy bránících hráčů. Jenže televizní opakovačky ještě ani neskončily a Latkova ledabylost znamenala vyrovnání. Slávistický obránce podcenil souboj se Žofčákem, který si narazil s Valentou a před Vaniakem zachoval klidnou hlavu, střelou ke vzdálenější tyči vyrovnal. Zpátky do vedení se pokoušel dostat domácí Toleski, který se přes Homolu dostal ke střele zpoza vápna a přesně zamířil k tyči, kde se však blýskl skvělým zákrokem Špit. Slávisté usínali v obraně na vavřínech a nechybělo mnoho, aby nehlídaný Žofčák z dálky Vaniaka překonal. Po chvíli musel domácí brankář vytáhnout dobrý zákrok proti Strakovi, který střílel po centru Michálka ze sedmi metrů nebezpečně k tyči.

Jablonec byl nadále velmi aktivní, ale slávistická obrana už začala být pozornější. Domácím se pak zželelo fanoušků v Edenu a z ojedinělé vážné akce dokázali skórovat. Toleski se probojoval do vápna, prudká přihrávka byla sražena k Belaidovi, který nepovedenou střelou přihrál Pudilovi, který zblízka překonal Špita. Zvýšit mohl vzápětí Švento, když se po Toleského příhře dral sám na brankáře, ale nakonec těsně přestřelil. A tak se prosadili hosté. Jabloneckého Krejčího si nikdo ze sešívaných nevšímal, a tak napřáhl z dvaceti metrů, aby Vaniaka pokořil střelou k tyči. To bylo také to poslední, co se v zápase událo a slávistům spadl velký kámen ze srdce.

Jarolím se slzami v očích dává rozhovor a hlasatel vyvolává vítězná hesla, které opakují tisíce fanoušků – Nový zaplněný Eden slaví po dvanácti letech mistrovský titul!

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

titul pro sesivane

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.... Slavia vyhraje 2:0 a získá titul....

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím že vyhraje ale 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia získá titul , nanovém stadioně je povinností vyhrát a Jablonec zápas odběhá typ - 1

Reagovat
smazaný uživatel

Historická chvíle se blíží, zbývá poslední krůček. A stačit bude i bod, ale všichni chtějí vítězství ! Myslím, že tentokrát si to už Slaviia pohlídá a po dlouhých 12 letech opět získá titul. A navíc v novém Edenu, kde bude vyprodáno, tak co víc si může slávistický národ přát. Nejsem slávista, ale jako klub je mi sympatická a titul ji velmi přeji !!! Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak, ať už to tam je !!! v sobotu se mé město oblíkne do červenobílých barev ! je nás tady víc !!!

Reagovat
božský John

Jakozto jablonecak si preju abychom neprohrali u Vas,ale ponevadz fandim i Slavii tak bych nejradsi chtel remizku..to by se nikdo nezlobil...

Reagovat
smazaný uživatel

věčně druhý!!! 0:1 Žofčák

Reagovat
božský John

Prosimte sice sem jablonecak ale jak by moh Ico dat gola?

Reagovat
božský John

Beru z5..Ico dal pekynho gola:D

Reagovat
smazaný uživatel

5 0

Reagovat
božský John

Joooo..Slavka ma titul amy neprohrali SUPR

Reagovat
smazaný uživatel

. prawe 4:0. dnes 2:2 woe

Reagovat
smazaný uživatel

TITUL JE V EDENU !!!!!!! A zcela zaslouženě a vymodleně, po dlouhých 12 letech !!! A na novém stadiónu !!! Nádhera !!! Velká gratulace !!! Vynikající atmosféra v hledišti, doufám, že to tak bude v nové sezóně pokračovat, teď už se nemá slávistický fanda na co vymlouvat. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se to za rok opakovalo. A ještě musí být slávisté hrdí na to, že dobyli titul jak v kopání do meruny, tak v ledním hokeji !

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas se hrál na EDENU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele