21. kolo
16.03.2008 20:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Slavia Praha - Bohemians 1905 2:1

Slavia dlouho nechávala své fanoušky na pokraji krize, ale v posledních chvílích přeci jen vítězný gól vstřelila, a Bohemka tak momentálně okupuje poslední příčku. Slávisté však v první půli rozhodně nepodali výkon hodný horkého kandidáta na titul.

Hned první vážnou šanci dokázali domácí proměnit v gól. Černý našel centrem z rohového kopu Tavarese, jeho nebezpečnou hlavičku vytěsnil Zich pouze do tyče, od které se míč odrazil ke druhé straně branky, kde se po něm vrhl Hašek, ten však míč trefil nešikovně a poslal nechtěně Slavii do vedení. Bohemians se ihned snažily srovnat krok, nepříjemnou standardku blízko vápna zakroutil Hašek těsně vedle pravé tyče.

V 17. minutě byl blízko skórování Karal, v dobré pozici a s blokovaným Vaniakem netrefil míč dobře a branku minul. Další možnost ke srovnání měl Ordoš, ale Moravcův centr umístil pouze do tyčky. Na druhé straně mohl zvýšit Jarolím, po přihrávce Střihavky mířil zpoza vápna do horního rohu Zichovy branky, ale nakonec o decimetr branku netrefil. Pět minut před koncem první půle hosté srovnali. Po Krajčíkově špatném odkopu se k míči dostal Ordoš, který ve vápně našel mezi domácími obránci nabíhajícího Škodu, který hlavičkoval do země, míč tak proletěl pod padajícím Vaniakem.
,
Ve druhé půli se v první čtvrthodince nikdo do gólové šance nedostal, většina akcí totiž končila pády po soubojích, které rozhodčí posuzoval v rámci pravidel. Poté přišly nepříjemné chvíle pro hostujícího brankáře. Nejdříve se na malém vápně vymanil Střihavka Niklovi, těsně před brankářem se snažil míč postrčit po zemi, Zich se štěstím odrazil míč na roh, z kterého se k hlavičce dostal Tavares, mířil jen pár centimetrů nad břevno.

V následující minutě vychytal jak křižnou střelu Černého, tak střelu zpoza vápna od Jarolíma. Skórovat mohli i Bohemians. Přímý volný kop Haška propadl až na malé vápno, kde se při souboji Rady s Krajčíkem odrazil míč směrem na branku, Vaniak se po míči vrhl a vyrazil jej, poté byl navíc pískán útočný faul. Slavia nadále tlačila, k závažnější šanci chyběla přesná finální přihrávka. Ta se naopak podařila na druhé straně, kdy se z čistého nebe objevil Hašek za všemi obránci, který nestrhl pohled z míče a nakonec zamířil vedle vzdálenější tyče, volní Rezek a Škoda se nestačili divit, jakou šanci teď spálila Haškova unáhlenost. To, co v 89. minutě dovolil slávistický Tavares, potřebovalo opravdové nervy. Černý zamířil přímý kop z dálky na branku, Zich nešikovně vyrazil míč těsně před sebe k Abrahamovi, který přihrál lépe postavenému Toleskému, tomu se ale střela nepovedla tak šťastně, že vlastně nahrál Tavaresovi, ten pak efektní a hlavně efektivní patičkou rozhodl celý zápas.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tady v tomto utkání jsem absolutně neurální. Doufám, že to bude hlavně dobrý fotbal, bude velká návštěva a vše proběhne v poklidu. Je to pro mě těžké, přeji Slavii titul a Bohemce záchranu. Rozhodně nemůžu tipovat. Oba potřebují body a tak uvidíme, rozhodně je favoritem Slavia.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady by to mělo být jasné, pokud chce Slavia titul, nemůže s podprůměrnou Bohemkou ztratit body. 2:0

Reagovat
frank

Bohelka urve bod! tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

super názor

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka je a bude a myy Slávisti jjim dáme bůůůůůra všudeeeeeeee.....Tip: 1

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia musí poděkovat panu rozhodčímu,že Tavarese za to složení Škody nevyloučil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nakonec dobře dopadlo pro Slavii. Bohemka musí body sbírat jinde, ale už je načase !!! Zklamala mě návštěva, na toto derby bych čekal více fanoušků. Vsadím se, že v hledišti měl převahu Klokan.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele