23. kolo
29.03.2008 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - Tescoma Zlín 0:1

Z třetiny zaplněný stadion sledoval podprůměrný zápas, který rozhodla hned první střela zápasu. Ta přišla až ve 44. minutě. Olomouc tak poprvé v sezóně darovala všechny domácí body soupeři a Zlín se tak dostal právě před ní.

Pasivní výkon obou mužstev nahrával ne zrovna zaplněnému Andrově stadionu. V první šanci se ocitl Schulmeister na konci 17. minuty, kdy doběhl Bajerův nákop, střelu z úhlu mířil ke vzdálenější tyči, ale branku o metr minul. Po pěti minutách měl blízko ke skórování domácí Hubník, centr Jurkiče z levé strany tečoval pouze nad branku. To však bylo opět na dlouhou dobu poslední, co mohlo diváky zaujmout. Oba týmy dobře bránily a soupeři prakticky nedovolovaly vstup do šestnáctky. Pozdvižení znamenala pouze povedená klička Drobisze proti hostujícímu Malárovi. Minutu před koncem přišla přeci jen první střela zápasu mezi tři tyče, která navíc znamenala gól. Schulmeister ztratil míč na polovině, toho se ujal Šmahaj a z pětatřiceti metrů napřáhl. Gólu do levé šibenice snad museli zatleskat i hanáčtí fanoušci, kteří při odchodu hráčů do kabin dávali pískotem jasně najevo, co si myslí o předvedeném výkonu.

Druhý poločas začali domácí o poznání aktivněji a od prvních minut měli jasnou převahu. V 57. minutě podržel hosty Baránek, když Hořava našel ve vápně Schulmeistera, který z úhlu nebezpečně vypálil. Zlínský brankář míč s vypětím všech sil vyrazil na roh. Jenže to byla jediná vážnější šance, kterou si za dobu svého tlaku dokázali olomoučtí hráči vytvořit. Dvacetiminutová snaha tak přišla vniveč, hlavně díky důrazné defenzívě Zlína. Čtvrthodiny před koncem odcentroval do vápna Bueno, Schulmeisterovi však k dosáhnutí na míč skluz nestačil. Zoufalství domácích pokračovalo, naopak očekávaný závěrečný nápor nepřicházel. Když si Kazárovu střelu z otočky pohlídal u tyče Baránek, radovali se z překvapivého vítězství hosté.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele