23. kolo
30.03.2008 20:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Teplice - Baník Ostrava 1:1

Hezké zakončení víkendu si přichystali aktéři dnešního posledního klání. Zvláště druhý poločas přinesl mnoho zajímavých fotbalových momentů. Oba týmy tak za bodový zisk mohou být rády.

Jak Teplice, tak Ostrava, hýřily od počátku aktivitou. V přesnosti vítězili hosté, proto si vážnějších šancí vytvořili více. Již v deváté minutě mohl skóre otevřít Svěrkoš, odkrytou branku ale vysoko přestřelil. Za dvě minuty se po Otepkově centru do vápna dostal ke střele Magera, míč však netrefil dobře a minul. Do další šance se po centru Řezníka na malé vápno užuž dostával Marek, před kterým na poslední chvíli zasahoval Rosa. Na druhé straně se na penaltě úplně volný Jun nedokázal prosadit hlavičkou, kterou nasměroval pár decimetrů vedle levé tyče branky. Skórovat mohl i Otepka, kdyby po příhře Svěrkoše nemířil pouze do Rosy. Vytouženého gólu se nakonec hosté dočkali ve 33. minutě. Otepka nasměroval centr z rohového kopu na Bolfa, který byl po pádu Smejkala volný a hlavičkou k levé tyči poslal Baník do vedení.

Ostravští obránci zřejmě patří k těm, kteří Juna jako střelce již odepsali. Nechali ho totiž stejně jako v prvním poločase, aby si sběhl na centr a nikým neatakován zakončil. Smejkalův centr na zadní tyč umístil do protipohybu brankáře a i přesto, že míč postrádal razanci, v brance nakonec skončil. Otočit skóre mohl po dobré individuální akci Mareš. Patičkou se zbavil dvou bránících hráčů, zasekávačkou třetího a jeho bombu vyrazil Vašek jen před sebe. Dotírající Smejkal již neměl moc šancí zamířit do branky. Teplice nadále pokračovaly ve zlepšeném výkonu. Verbíř našel centrem Juna, který prohrál souboj s Bolfem, ten mu však míč nechtěně vrátil a dovolil teplickému útočníkovi vystřelit. Jun však mířil hodně mimo a dva nepokrytí spoluhráči se právem zlobili, že nedostali přihrávku do stoprocentní šance. Teplický útočník byl nadále při chuti, skákavá střela z dvaceti metrů protáhla Vaška, který měl štěstí, že míč letěl těsně vedle jeho tyče.

V 75. minutě přišly dvě velké příležitosti pro Baník. Nejprve Slavík neuspěl v souboji s Bystroněm, který jeho zaváhání nedokázal využít a střelu z otočky obránci srazili na roh. Na ten si naběhl Magera a hlavičkou vystrašil domácí fanoušky, Slavík tentokrát skvěle vyrazil. Uběhlo pět minut a přišel další sled dvou obrovských šancí. Nejprve Marek využil své rychlosti a vyhnul se souboji, brzy položeného Slavíka přehodil, ale radost mu zkazila tyč. Na druhé straně vyrazil Smejkalovu hlavičku ze tří metrů Vašek, míč se však vrátil k teplickému útočníkovi, který také trefil pouze tyč. Nikdo si již žádnou gólovou šanci nevytvořil, a tak mezi oběmi týmy zůstává stále bodový rozdíl.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (2)

Přidat komentář
Shevchenko

KING BANÍK !

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Souboj o třetí místo, ale ve stínu velkého derby. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele