21. kolo
17.03.2008 17:15 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:4

Utkání mezi Mladou Boleslaví a Spartou dopadlo lépe pro hostující tým, který si za výhru 4:1 odváží tři body. Boleslav přitom vedla po gólu Holuba, Slepička ale ihned vyrovnal a výsledek utkání otočil Voříšek. V druhém poločase ještě pojistili vedení na konečných 4:1 Kladrubský a Jeslínek.

Od začátku utkání vyběhl překvapivě na hřiště v dresu Mladé Boleslavi i Radim Holub, na druhé straně naopak seděl jen na lavičce útočník Došek, místo kterého dostal šanci Slepička. První větší příležitost utkání měli domácí, Řezníček zkusil štěstí z dálky, tečovaná střela ale nakonec Grigara neohrozila. V 11. minutě dostal Matušovič přihrávku za obranu, jeho následný centr ovšem nikoho nenašel. Na druhé straně se už do pokutového území Sparty dostal Řezníček, přes Sivoka ale cesta nevedla. Miroslav Slepička vyzkoušel z dvaceti metrů připravenost brankáře Millera, který si s míčem bez problémů poradil. V 15. minutě přišla velká příležitost Boleslavi. Volný Holub dostal v pokutovém území přihrávku a po jeho střele se musel pořádně protáhnout gólman Grigar, míč stačil vyrazit.

O pět minut později přišla další velká šance domácích, k Poláčkově přízemnímu centru se dostal Holub, v obležení protihráčů ovšem nedokázal přesně zakončit. První branka padla po půlhodině hry. Kysela napravo dostal míč, odcentroval do pokutového území, kde balón přiklepl Sedláček Holubovi a ten se zblízka nemýlil, 1:0. Vedení Boleslavi dlouho nevydrželo, už o čtyři minuty později bylo vyrovnáno. Voříšek našel Slepičku, útočník Sparty předskočil Procházku a vstřelil vyrovnávací gól. 39. minuta znamenala další gól Sparty. Matušovič poslal centr Voříškovi, který střelou ze 14 metrů překonal bezmocného Millera, 1:2. Těsně před poločasovou přestávkou fauloval Rajnoch Horvátha a dostal druhou žlutou kartu, odcházel tak do kabin.

Druhá půle začala a místo Poláčka vyběhl na hřiště Ganugravu. Od počátku druhého poločasu byly šance spíše na straně hostí a v 52. minutě se aktivita Spartě vyplatila. Kladrubského střela byla zblokována na roh. Ten zahrával Horváth, v pokutovém území se k míči dostal Kladrubský a hlavičkou překonal gólmana Boleslavi, 1:3. O pár minut později mohla Sparta své vedení ještě zvýšit, po rohu Horvátha dostal balón Sivok, mířil ovšem jen do břevna. V 73. minutě hry přišla další velká příležitost Sparty a Miller měl co dělat, aby Kuličovu hlavičku vyrazil. V 84. minutě byli domácí velmi blízko gólu, i když u toho nikdo z nich nebyl. Řepka se nedohodl s gólmanem Grigarem a obránce Sparty si svou malou domů málem poslal míč do vlastní sítě. Hosté si ještě jeden gól schovali na závěrečné chvíle zápasu. V 90. minutě Jeslínek dostal na vlastní polovině míč, utekl všem domácím obráncům až před jejich bránu a prostřelil Millera. Utkání skončilo a Sparta si odváží tři body, za výhru nad Mladou Boleslaví v poměru 4:1.

Autor: Vít Sedlák / ihned.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bolka by mohla něco urvat. Sparta musí ztratit body !!! Tip 2:1.

Reagovat
frank

Sparta poprve porazi venku Bolku! tip- 1:2

Reagovat
frank

chtěl jsem napsat 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 pro bolku

Reagovat
smazaný uživatel

skoda, ze jsme pousteli Voriska do Sparty. Nechapu, ze Uhrinovi nepridali par drobnych, aby zustal...takhle je to totalne po.ranej rok. Mame mnohem na vic, ale neustaly zmeny kadru, spatnej trener na zacatku sezony, prumerny trener behem sezony.

Mam takovy pocit, ze se Boleslav stala tak trochu obeti vlastniho uspechu...zkupujou hrace odkud muzou a pak to takhle dopada....

Reagovat
smazaný uživatel

Docela dobrý debakl

Reagovat
irik

s uhrinem nebo bez, s mistrem se vzdy hraje spatne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele