10. kolo
22.10.2007 17:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Liberec zabral a vyhrál v Mladé Boleslavi

V pondělní dohrávce 10. kola se Mladá Boleslav mohla vyhoupnout před pražskou Spartu na čtvrtou příčku tabulky. Šanci měla velkou, jelikož hrála na domácím stadioně, navíc s mízerií se potýkajícím Slovanem Liberec. Severočechy poprvé vedl staronový trenér Ladislav Škorpil a jeho premiéra byla úspěšná. Liberec v Boleslavi vyhrál 2:0, za nerozhodného stavu navíc penaltu neproměnil Marek Matějovský. Ano, ten Marek Matějovský, který penaltu nedal ani v posledním zápase těchto dvou týmů, ve 30. kole minulého ročníku Gambrinus ligy. Tenkrát však Boleslav vyhrála 4:0...

Liberec přijel do Boleslavi jako nejhorší tým ligy, v dosavadních devíti utkáních jedinkrát vyhrál a trenér Zach se musel balit, nový impuls měl do týmu vnést Ladislav Škorpil s asistentem Lubošem Kozlem. Boleslav chtěla navázat na zlepšené výsledky z doby před reprezentační přestávkou.

Liberec mohl zažít skvělý vstup do utkání, jenže Nezmar netrefil balon po Papouškově centru ideálně. Poté se do šancí dostávali domácí, kteří byli v tuto chvíli aktivní. Nejprve se hnal do šance Táborský, poté chybělo pár centimetrů Sedláčkovi, jenž nedosáhl na centr Kaliny. Ve 27. minutě mohl jít do vedení ještě Liberec, když Rajnoch nešťastně odvracel roh na vlastní branku, ovšem mířil jen do tyče.

Závěr poločasu patřil Boleslavi, nejprve vzešel ze souboje Táborský - Zlámal opět vítězně liberecký golman a poté přišel kontroverzní moment. Byla odpískána penalta ve prospěch Mladé Boleslavi. Pokutový kop se kopal po faulu libereckého gólmana Zlámala, který měl podrazit Kyselu, ale o regulérnosti penalty by se dalo minimálně pochybovat. Kopat se vydal Marek Matějovský, ovšem stejně jako v posledním střetnutí s Libercem neproměnil. Výborně chytající Zlámal vyrazil jeho špatně mířenou střelu mimo tyče a do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

V 51. minutě se povedla hráčům zpod Ještědu kombinace, když Šinglár poslal míč na Nezmara, ten dále na Dorta, který patičkou nabil Bílkovi, jenž uklidil míč k tyči - 0:1! Boleslav dostala branku po 405 minutách. O pár minut později se do šance dral boleslavský Mendy, jenže jeho střelu vytěsnil opět výborný Zlámal. Nedáš - dostaneš, jako by platilo, protože v 65. minutě zvýšil na 2:0 pro hosty Jan Nezmar. Papoušek poslal bezchybný centr z rohového kopu a Nezmar, tísněn výbornými hlavičkáři Rajnochem a Rolkem, vyskočil nejvýše a zvýšil vedení svého týmu.

Do konce zápasu se už nic důležitého nestalo a Liberec zvítězil 2:0, čímž se odpoutal od sestupových míst v tabulce. Boleslav nevyužila příležitost dostat se na čtvrté místo před Spartu, naopak před sebe pustila ještě Olomouc a je šestá.

Autor: Michal Havlický

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

http://www.fotbalportal.cz/gambrinus-liga/clanek/

vyzpovidali-jste-redaktora-lukase-vojtecha.html

Reagovat
-Kopy-

Co tě tak zaujalo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhled tázaného, inteligence tázajících se a předevšim mi ňák unikla pointa článku, když jsem došel k otázce: "Co máš rád k jídlu a k pití?" a mistr s přehazovačkou bravurně odvětil: "K jídlu jídlo a k pití pití, opačně bych to nedoporučoval."

Zlatý profily na lidech na seznamu... tohle je fakt peklo na zemi.

Reagovat
-Kopy-

Vzhled

Pointa tomu chyběla, o tom žadná...

Sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, že se tady neobjeví něco podobnýho...

Reagovat
-Kopy-

Tak to fakt ne.

EF je jiná liga

Reagovat
smazaný uživatel

A vždycky byla, ale poslední dobou (od posledního face-liftu) je diskuse dost rozložená... ovšem jinak to tu kvete.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, je to tam sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem taky nakoukl a je to fakt síla. Gazzetta, ve které denně přestupuje asi 30 hráčů, prý není bulvár .

Reagovat
HOST*

Sparta Praha Mistr Ligy!!!!Tomáš ŘEPKA je nejlepší stoper na světě!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A Bohemka má nejslušnější fanoušky!

Reagovat
smazaný uživatel

A Slávie vyhraje letos titul!

Reagovat
smazaný uživatel

to jo a ja su cinsky buh srandy

Reagovat
HOST*

bez se s nim vyfotit s celym repkou kde je ta tvoje sparta v pr....

Reagovat
HOST*strakatit

Hovno Milan Kopic je nejlepší!!!!!!!

Reagovat
HOST*jendys

Bohemka ani za pytel brambor,prtže takový vemena sem ještě neviděl!!

Reagovat
HOST*

Láda Škorpil má zlaté ruce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele