21. kolo
16.03.2008 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec - 1. FC Brno 2:0

V souboji týmů z opačných pólů tabulky se utkala mužstva Jablonce a Brna. Pro Moravany hovořila série vítězství a výborná bilance s domácím mužstvem, které porazili čtyřikrát v řadě. Hosté navíc byli motivováni prohrou Ostravy a v případě výhry se mohli osamostatnit na třetí příčce Gambrinus ligy. Nic takového se ale nestalo, Jablonec totiž zaskočil brněnský tým aktivní hrou a zvítězil 2:0.

V první šanci se ocitl domácí Valenta po dvanácti minutách hry, dostal se s míčem až do pokutového území, ale z deseti metrů pálil mimo brankovou konstrukci. Brno ihned odpovědělo svou velkou příležitostí. Polách rozehrál rohový kop a míč dopadl až k Sieglovi, který napálil balon z voleje přímo do Špita. Další příležitosti přišly až v závěru první půle. Nejprve střílel po přihrávce Loučky z 15 metrů Žofčák, jenže jeho střela mířila těsně vedle brány a poté se ještě do slibné příležitosti dostávali Straka s Valentou, ti však celou akci překombinovali. Do šaten zamířily oba týmy za stavu 0:0.

Aktivní Jablonec měl první příležitost i ve druhé půli, ovšem tu nepochopitelně zahodil Hamouz. Dlouhý aut se dostal až k zadní tyči brněnské brány a Hamouz z několika kroků přestřelil. Domácí se branky dočkali až v 77. minutě, kdy se prosadil Pavol Straka. Branku zařídil Necid, který nejprve obešel obránce a poté vystřelil na Lejsala, ten balon pouze vyrazil před sebe a Straka pohodlně skóroval do prázdné brány - 1:0. Pár minut před koncem chyboval brankář Špit, když špatně odkopl a brněnský Mareček míč zachytil a vystřelil, ale jablonecký gólman svou chybu napravil a míč skvěle vyrazil. A tak když neskóroval Mareček, opět se potvrdilo známé nedáš - dostaneš. V 83. minutě se totiž podruhé v zápase prosadil Pavol Straka a bylo dokonáno. Brance předcházela akce Necida, jehož střelu ještě Lejsal s Trousilem zblokovali, pak se však míč dostal k levé lajně odkud přišel centr do vápna, Žofčák prodloužil a Straka propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:0. Jablonec zvítězil naprosto zaslouženě.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip - 2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele