10. kolo
21.10.2007 20:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 1:1

Horký kandidát na titul přijel jako velký favorit na hřiště ambiciozních Budějovic. Spartu čekal zajímavý zápas, jelikož proti ní stál bývalý trenér a miláček sparťanského publika, František Straka, navíc letenští měli co napravovat. V posledních čtyřech utkáních totiž třikrát prohráli, naposledy doma v derby se Slavií 2:0, když se navíc nechal vyloučit Pavel Horváth a tudíž v dnešním utkání nemohl nastoupit.

Už v páté minutě se dral do šance Kulič, ovšem tísněn obráncem a díky včasnému vyběhnutí gólmana Budějovic Kučery ji nedokázal nijak zužitkovat. Po půlhodině hry Jihočeši zahrávali standardní situaci, kterou rozehrál Vozábal. Jeho balon prošel skrumáží těl až k Mrkvičkovi, ten ale pár metrů před brankou mířil vedle. V závěru první půle se do obrovské šance dostala Sparta, nejprve zblízka pálil do Kučery letenský Došek, poté se ještě míč dostal ke Kolářovi, jenže ten trefil pouze obránce ve fialovém dresu.

Do druhého poločasu nastoupila Sparta už bez Daniela Koláře, jehož nahradil Ludovic Sylvestre. Po dvou minutách z druhé půle na Poštulku střílel Mrkvička, kterému přiťukl balon Peroutka, jenže pouze nastřelil tělo sparťanského dlouhána. Chvíle Budějovic měla teprve přijít a stalo se tak v padesáté minutě hry, kdy z přímého kopu střílel Jaroslav Černý. Sice pálil z velké dálky a Poštulka by jeho střelu nejspíše kryl, jenže ta nešťastnou tečí Sylvestreho stojícího ve zdi zcela změnila směr a sparťanský gólman už se ke druhé tyči nestačil přemístit - 1:0.

Letenští byli golem otřeseni a kazili lehké balony, zato Jihočeši v pohodě kombinovali na půli Pražanů. V 70. minutě měla Sparta šanci na vyrovnání, když hlavou střílel Došek, ovšem Kučera reflexivně zabránil brance. O sedm minut později přišel podpořit ofenzívu Sparty Miroslav Slepička a při prvním kontaktu s balonem vstřelil branku. Střídající Matušovič rozehrál přímý kop, míč se dostal na reprezentanta Zdeňka Pospěcha, který vypálil na Kučeru. Budějovický brankář míč neudržel a Slepička zakončooval do prázdné branky - 1:1.

V 80. minutě ještě nebezpečně střílel z přímého kopu agilní Černý, ovšem minul a na výsledku se už nic nezměnilo. Sparta opět nevyhrála a zítra ji v tabulce může předskočit Mladá Boleslav. Na Slavii ztrácí už osm bodů.

Autor: Michal Havlický

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

straka-bílek 3:0

Reagovat
HOST*zdenda

Mistře ty ses vůbec nepolepšil. Pořád stejný magor!

Reagovat
smazaný uživatel

zajimalo by me,kdo jsi.

Reagovat
HOST*MUHEHE

JJ Sparta hezky klesá do průměru . To je ale krása co ??

Reagovat
HOST*spartan

Bílek ven!!!!!!!

Reagovat
HOST*Lapíz

Myslím si, že si Sparta odváží zasloužený bod, který má cenu zlata, protože z E.ON stadionu se jen tak žádný soupeř z body nevrací

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele