27. kolo
27.04.2008 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

České Budějovice - FK Teplice 1:0

Teplice nenavázali na výhru nad Slavií, naopak Budějovice napravili třízápasovou sérii porážek a už mají prakticky zajištěnou ligovou příslušnost i pro příští rok.

Do první šance dostal Plocek Mezlíka, který z vápna nepříjemně vypálil, ale Slavík jeho střelu vyrazil do míst, kde chyběl jakýkoliv dorážející hráč. Ve 23. minutě pak přišla krásná akce domácích, kterou završil Svátek gólem. Horejš s Ondráškem si dělali v pokutovém území hostů, co chtěli, míč od nich přebral Mezlík a centrem našel Svátka, který zády k brance zamířil přesně. Gól paradoxně pomohl spíš hostům ze severu, vyrovnání hry jim přineslo šance, góly však ne. Nejprve se do Dočkalovy povedené střely vrhl Hunal a srazil míč na roh. Nechybělo mnoho a šest minut před koncem mohlo být vyrovnáno. To by však nesměl Kučera vytáhnout Junovu hlavičku pod břevno na roh.

Zvýšit domácí vedení mohl paradoxně hostující stoper Klein. Ten se nejspíš ještě nestačil zorientovat po změně stran a Šímův centr umístil jen těsně nad vlastní branku. Místo toho, aby se favorizovanější tepličtí dostávali do gólových šancí, měli co dělat, aby se dostali alespoň za polovinu. Většinou totiž museli nedovolenými zákroky bránit Jihočechům v rozhodnutí zápasu a na útok už jim nezbývalo dost sil. Nervózní hosté pak nadále kazili přihrávky, když už se Smejkal dostal na malé vápno nahrál nepřesně za sebe. A tak se po výhře nad Slavií museli sklonit před výběrem z Českých Budějovic.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele