5. kolo
01.09.2007 19:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 2:0

Zlín vyhrál venku skoro po třech letech, Plzeň zase po necelém roce neveze ze hřiště soupeře ani bod. Zeher nejdříve mířil přesně, když se k němu ve vápně šťastně odrazil míč a stejný hráč pak v 81. minutě rozhodl střelou v pádu. Přes třináct tisíc diváků se i potřetí mohlo radovat z domácí výhry, Viktorka poprvé v sezóně prohrála.

Ve 4. minutě vystřelil Metelka z 20 metrů, jeho lob však skončil nad. V 11. minutě odcentroval Otepka a Zeherovu střelu z první brilantně vytáhl debutant Ilizi. O čtyři minuty později Rajtoral Iliziho překonal, hosty tak zachránil jeden z obránců. Další střelu měl na svědomí Zeher, Ilizi vytáhl skvělý zákrok. Přetrvávající tlak musel vyústit v gól. Míč se odrazil k Zeherovi a ten zamířil přesně. Převaha domácích pokračovala, gólová příležitost ale přišla až ve 43. minutě. Rajtoralovu křižnou střelu tečoval hlavou Magera a míč proletěl těsně vedle tyče.

Brzy po změně stran přišly dvě šance domácích. Nejdříve Rajtoral nechal po několikáté vyniknout brankáře Iliziho, poté Zeher namířil střelu z deseti metrů do břevna. Plzeň hlásila, že nejede do Ostravy jen bránit. Co jí ale proti skvěle hrajícím domácím zbývalo. A když první tutovku hostů namířil Fillo přímo do míst, kde stál Vašek, mohl se Zeher radovat ze zvýšení vedení. Vyměnil si míč s Otepkou a v pádu dokázal překonat výtečného Iliziho. V 88. minutě ještě Vašek vyrazil dobrou střelu Zakopala. Nastavených pět minut se tak už pouze dohrávalo.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (2)

Přidat komentář
Slejdy

baník jede .. preju jim to .. a to fandim slovácku

Reagovat
HOST*host

je to skvěle jak můžu si přečíst jak Banik jede a to sleduji ze zahraničí jen z netu .Tak jen dál Baník

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele