3. kolo
18.08.2007 19:00 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Slovan Liberec 3:1

Ostrava se díky výhře nad Libercem stále drží na čele tabulky Gambrinus ligy. Skóre brzy otevřel proměněnou penaltou Magera. Ke konci poločasu pak byli vyloučeni liberečtí Košťál s Pudilem a zdálo se být rozhodnuto. To potvrdil Zeher, který brzy po úvodu druhé půle zvýšil. Baník se přestal koncentrovat, čehož Liberec využil k několika šancím a v 67. minutě snížil Nezmar. O pět minut později však rozhodl zápas Metelka a ostravští fanoušci mohli po sedmi letech slavit domácí vítězství nad Libercem.

Začátek nebyl zrovna ofenzivní ani z jedné strany. Baník měl přeci jen trochu navrch, a když ve 13. minutě zahrál Pudil ve vápně rukou, měl také šanci otevřít skóre, kterou Magera nepohrdl. Náznak šance nepovedenou střelou zazdil liberecký Hodúr, podobně si vedl na druhé straně Rajtoral. První poločas byl prakticky bez šancí, v závěru přesto byli domácí fanoušci značně spokojeni. Otepka, náhrada za zraněného Lukeše, byl dvakrát faulován v rozmezí jedné minuty a jak Košťál, tak Pudil viděli červenou kartu. Při odchodu do kabin ještě za nesportovní chování obdržel liberecký gólman Hauzr žlutou.

Druhá půle začala podle očekávání převahou Baníku, kterou již v 54. minutě využil Zeher, když nezazmatkoval sám před brankářem. V 62. minutě měl blízko ke snížení Bystroň, když srazil Nezmarovu střelu těsně vedle. Liberec se nevzdával a chtěl využít poklesu koncentrace, Hochmeisterovu střelu ještě Vašek vyrazil, za dvě minuty však na roh nejvýše vyskočil Nezmar a dal Liberci jiskřičku naděje. V 72. minutě však domácí opět vedli o dvě branky, když se trefil Metelka. Pak už se zápas jen dohrával, Rajtoral sice vsítil branku, ale stál v ofsajdu, a tak další červenající se zápas Baníku skončil výhrou domácích.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (7)

Přidat komentář
Shevchenko

7:0 (Magera 2, Metelka, Marek, Rajtoral, Zeher, Varadi)

Reagovat
HOST*Kempes

Tak možná na rohy,ale hlavně 3 body,nevim jak Otepka zapadne,bude to hned těžká zkouška!

Reagovat
smazaný uživatel

Byl nejlepší hráč zápasu.

Reagovat
HOST*Slávista

A taky nejpadavější...

Reagovat
HOST*Luke

Baník poprvé v sezoně zaváhá. František Rajtoral otevře skóre utkání, ale Liberec záhy vyrovná a dočká se tak prvního vstřeleného gólu v sezoně. Střelcem libereckých bude Daniel Pudil.

BANÍK OSTRAVA - LIBEREC 1:1

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*stump

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele