20. kolo
09.03.2008 20:15 CET
2 : 2
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Slavia Praha 2:2

Před více než šestnácti tisíci fanoušky na Bazalech remizoval Baník se Slavií 2:2. K vidění byl místy skvělý fotbal. Hosté sice v zápase dvakrát vedli, ale domácí zásluhou Magery vždy dokázali odpovědět.

Do utkání vstoupily oba celky opatrně, Baník si vytvářel územní převahu, Slavia hrozila z rychlých brejků. Domácí ani hosté si však v úvodních minutách vážnější šance nevytvořili. Ve 24. a 26. minutě poprvé zahrozili Ostravští. Mičola měl v krátkém sledu dvě slibné příležitosti, ale jeho střely z dobrých pozic mířily vedle. V závěru prvního poločasu si Slavia vypracovala první vážnou příležitost. Po faulu Bolfa, který zastavil nadějně se rodící protiútok, mířil z přímého kopu jen těsně vedle Jaroslav Černý.

Začátek druhého dějství patřil Slavii. Baník kazil jednoduché přihrávky, mohl se ale dostat do vedení, Magera po autu šikovně prodloužil na Svěrkoše, kterým nikým nehlídán přestřelil branku. Utkání každou minutou nabíralo na tempu, k vidění byly tvrdé zákroky, ale i fotbal, který se musel fanouškům líbit. Když se zdálo, že Baník získává půdu pod nohama, udeřili červenobílý. Tragického zaváhání Marka a brankáře Vaška využil Střihavka, kterému nedělal žádný problém dopravit míč do odkryté branky. Běžela 66. minuta a hosté vedli 1:0. Baník musel otevřít hru, tím dal prostor Slavii k brejkovým situacím, sešívaní ale selhávali zpravidla ve finální přihrávce. Odpověď Baníku na sebe nenechala dlouho čekat, špatně zahranou ofsajdovou past využil Svěrkoš a přesnou přihrávkou vybídl Mageru ke skórování, v 73. minutě bylo vyrovnáno a začínalo se od znova.

Po inkasované brance sáhl kouč Jarolím ke změnám a na hřiště se dostal v 83. minutě Toleski. Makedonský útočník nepobyl na hřišti ani minutu, když se po centru z pravé straně skvěle zorientoval v pokutovém území, patičkou našel zcela volného Abraháma a sešívaní se opět dostali do vedení. Tři minuty před koncem ale Bazaly explodovaly nadšením, Svěrkoš opět vybídl k šanci Mageru a ten chladnokrevným zakončením nedal Vaniakovi šanci a rozhodl tak o dělbě bodů.

Autor: David Kubáň

Komentáře (11)

Přidat komentář
Shevchenko

No to bude boj, tam nesmím chybět !! Tip: 1:0 !!

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to bude víc boj o každý metr, než fotbalová podívaná. Uvidíme, v jakém stavu je trávník na Bazalech. Baník bude mít velkou podporu v zádech prostřednictvím svých fanoušků, navíc v minulém kole excelovali v Plzni, budou chtět potvrdit lepšící se formu. Slavii nečeká nic hezkého, ale pokud chce opravdu myslet na zisk titulu, nezbývá než na Bazalech zabrat a aspoň bod získat. Doufám, že se ukáže ten správný charakter mužstva Slavie, dříme tam velký potenciál. V zápase přeji samozřejmě Slavii a doufám, že se utkání odehraje bez nějakých nechutných excesů (na hřišti i mimo něj) ! Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě toho tipu souhlas. Výsledky netipuji i když ta plichta mi vychází taky. Slavia umí na Baník, ale poslední solidní výhra venku byla na Spartě, to už je docela dlouho (Kladno byly povinné body). Slávka venku nehraje špatně - Tottenham, Žižkov v poslední minutě - dává góly, ale schází ždibec na bodové vyjádření. Každopádně jeden z vrcholů jara.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 1

Reagovat
smazaný uživatel

Baník je rozjetej a líbí se mi i styl jakým hraje. se slavii to bude velká bitva ale myslím si že slavia o gol vyhraje. velice si vážím kouče jarolíma a jeho odborných metod! u nás jsou pouze 2.koučové na velmi vysoké odborné urovni a hlavně měli a mají vysledky a tím jsou HŘEBÍK A PRAVĚ JAROLÍM.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrých trenérů je víc, ale Hřebík s Jarolímem jsou vynikající stratégové. Někdy až moc. Souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Mili panove,dnes banicek vyhraje!!!!Ma jednu velkou vyhodu a to je dvanacty hrac v poli tedy nejlepsi divaci v republice!!Pocitam tak okolo 12 000.To na slavii na ligu .........

Reagovat
smazaný uživatel

doufam,ze defenzivniho zaloznika bude hrat Marek a ne to kopyto Bystron

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvedav, jak se proti Baniku predvede Strihavka :) jinak se samozrejme tesim na pekny zapas, doufejme, ze to hriste v zas tak hroznem stavu nebude a uvidime pekny fotbal. Snad do Prahy kluci privezou tri body ;)

Reagovat
smazaný uživatel

privezou si tak neco v gatich

Reagovat
smazaný uživatel

Slávia má aspoň bod, nedá se nic dělat, ale mohlo to být ještě lepší. Velká návštěva, tak aby to bylo pořád.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele