24. kolo
05.04.2008 19:00 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - FK Jablonec 3:0

Baník si v obou poločasech vytvořil velké množství šancí, přesto všechny góly vstřelil až po změně stran. Ostrava se tak vrátila na třetí příčku, naopak Jablonec může v případě hanáckého úspěchu spadnout na 13. místo.

Do první šance poslal po dlouhém sprintu Tchuř Svěrkoše, který však dělovku namířil pouze doprostřed branky. V 19. minutě našel Čoupek ve vápně Bystroně, který si míč efektně zpracoval na prsa, ale zamířil jen vedle levé tyče. Za dvě minuty si zase Magerův nákop zpracoval Otepka a běžel sám na Špita, který jeho tvrdou střelu dokázal vyrazit. Když Čoupkův přesný centr trestuhodně zahodil Bystroň, který z pěti metrů přestřelil, zatajil se všem domácím příznivcům dech o dvě minuty později. Jablonecký Krejčí se dostal po rohu k hlavičce, a kdyby Vaška nezastoupil na brankové čáře Otepka, šli by hosté do vedení.

Druhý poločas začali ostravští hráči přeci jen lépe. Když se totiž nedařilo vstřelit gól hráčům s ofenzivními pokyny, naběhl si na Bystroňův centr stoper Neuwirth a hlavou poslal domácí do vedení. O vyrovnání se pokoušel Michálek, ráznou křižnou střelu vyrazil Vašek na roh. Svěrkoš se tak v 59. minutě mohl radovat z krásné akce završené pojišťujícím gólem. Ostravský brankář nahrál Tchuřovi, ten našel na hranici vápna Bystroně, který sklepl na Mageru a jeho přihrávka na Svěrkoše, před nímž stála odkrytá brána, prakticky rozhodla o osudu utkání. I další větší příležitost znamenala gól. Magera se dostal přes Krejčího, nahrál Svěrkošovi a ten dokázal překonat Špita po zemi. Deset minut před koncem mohl alespoň kosmeticky upravit výsledek Necid, jeho hlavičkový pokus však orazítkoval pouze břevno.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Baník přece vyhraje to je víc než jisté Baník vs Jablonec 4-0.

Reagovat
smazaný uživatel

To musí být jednička jak vyšitá ! Doufám, že se Svěrkoš opět prosadí a konečně si ho bude už muset někdo všimnout. Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý Baník ! A Venca Svěrkoš dokonce 2x vsítil !!! Co na to trenér reprezentace ? A taky docela slušná návštěva, tak by to mělo být.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele