30. kolo
17.05.2008 15:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Bohemians 1905 2:0

Baníku šlo o Pohár UEFA, Bohemians zase o záchranu. Oba týmy tak měly v tomto utkání o co hrát. Po devadesáti minutách se však radoval pouze Baník, který dokázal vyhrát 2:0.

První vážnější příležitost patřila hostům, Bartkova hlavička ale postrádala velkou dávku přesnosti. Ovšem vedení se ujal už v 10. minutě Baník. Po Markově centru se míč dostal až k Lukáši Magerovi a od něj přímo do brány. Bohemians však kufry nebalili a vrhli se do ofenzívy. Nejprve přestřelil zkušený Dalibor Slezák a v 18. minutě vyslal na bránu Vaška krásnou volej Morávek, domácí gólman zabránil gólu ještě lepší robinzonádou.

Na obou stranách bylo k vidění poměrně dost zajímavých okamžiků, díky kterým se diváci nudit rozhodně nemohli. Jako například v 26. minutě. Efektní zákrok brankáře Sňozíka zachránil Bohemians před dalším inkasovaným gólem. Přehodit se jej z úhlu pokusil Mičola, ale hostující brankář míč vyškrábl. Jako poslední byl blízko vyrovnání opět Morávek, jenže nedokázal přehodit ležícího Vaška.

Druhý poločas byl z obou stran o poznání slabší a hlavně ubylo gólových šancí. Prvních dvacet minut po změně stran moc atraktivity nenabídlo a beznadějně vyprodaný stadión viděl první skutečnou gólovou šanci až v 68. minutě. To Rezek přiťuknul Škodovi a míč šel jen těsně vedle svatyně.

Ovšem hned z protiútoku zahrozil také Baník. Svěrkoš obešel Sňozíka, ale dostal se z dobrého střeleckého úhlu, proto nahrál Magerovi, který ovšem trefil jen náruč vrátivšího se Sňozíka. Bohemians mohli v závěru celého utkání ještě alespoň vyrovnat, ale Morávkovu ránu opět skvěle vychytal Petr Vašek. V nastaveném čase naopak zvýšil vedení střelou k tyči Robert Zeher.

Baník si tak příští sezónu zahraje Pohár UEFA, zatímco Bohemka minimálně na rok opouští Gambrinus ligu.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Baníček Bohemku porazí 5:0 a pojistí si pohár UEFA

Reagovat
smazaný uživatel

no 5:0 je až příliš tvrdé typ - 1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip :3:0 bez komentáře. Hodně štěstí v druhé lize Bohemko!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to sakra těžké, Baník chce do Poháru UEFA a musí naplno bodovat. Bohemce jde ale o ligové bytí či nebytí, takže tam musí nechat všechno ! Ani remíza nic nerěší. Pevně věřím, že to dobře dopadne, setrvání v nejvyšší soutěži si Bohemka zaslouží !!! Risnu tip 1:2. (Jinak to ani nejde). BOHEMIANS 1905 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
pavel.fotbal

Souhlasím s Barym72,Bohemka nechá na hřišti duši a předvede 300% výkon a vyhraje 1:2 a zachrání se.Do poháru UEFA postoupí Brno 1:1 mu ve Zlíně bude stačit má s Teplicemi lepší vzájemný zápasy (1:0,2:2). Teplice porazí sice Kladno 2:0,ale bude jim to prd platný.Zázraky se dějí a naděje umírá poslední.BOHEMIANS 1905!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hmm bohemka tam nechá všechno ale svěrkoš dá 2 goly..a bude po srandě..tip 3.1..

Reagovat
smazaný uživatel

0 2

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka sestupuje ! Ale jak je na medailonku či penálu co mám, Vždy jsme svámi !!!!! BOHEMIANS 1905 bude po následující sezoně zase v GL !!!!!!! BOHEMKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se to bohužel nepovedlo. Nejdříve gratulace Baníku k 3. místu a zisku účasti v Poháru UEFA ! Ale dál je smutně. Klokani bohužel nezaslouženě sestupují. Nedá se nic dělat, fotbalový život jde dál a uvidíme, co nám nejbližší týdny přinesou. Bohemka je jenom jedna a věrní fans za ní budou stát v každé době, i když se nedaří. Vždyť si stačí vzpomenout na rok 2005 a sestup do II.ligy je proti tomu prd !!! Celý kádr srdnatě bojoval do poslední možné minuty, je třeba před tím smeknout, ale také si uvědomit, že je třeba trochu kádr posílit, aby se takováto situace už zbytečně neopakovala. Bohemka je už nyní stabilizovaná a pokud se nenaskytne možnost odkupu účasti v GL pro příští ročník, tak určitě za rok bude zpátky !!! BOHEMIANS 1905 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele