16. kolo
09.12.2007 13:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Brno - Viktoria Žižkov 3:1

Brno potvrdilo zlepšené výsledky a už se objevuje na příčkách, které se od něho na začátku sezóny očekávaly. V zápase se prosadili mladíci Střeštík s Kaloudou, k nim se přidal Besta. Za Žižkov snižoval proti svému bývalému klubu Švancara z penalty.

První šanci přinesla první minuta. Na Kaloudův centr si naskočil na penaltě Došek, hlavičkou těsně minul. Z další akce již gól padl. Trousil rozehrál aut do běhu Doškovi, ten přihrávkou napříč vápnem našel Střeštíka, který zakončoval do odkryté branky. Žižkov začal hrát aktivněji, ale to paradoxně pomohlo v další šanci domácím. Střeštík vyslal do brejku Bestu, který se kličkou zbavil obránce, ale proti Bartalskému se neprosadil. Brno se snažilo rozhodnout a mělo převahu, ale gólové šance se do poločasu již nedočkalo.

Když už se hostující Kalod dokázal dostat do vápna před Lejsala, míč si ukopl. A tak přišel druhý gól domácích. Na Doškovu hlavičku ještě stihl Bartalský zareagovat, ale k míči u brankové čáry se dostal Besta, který bez rozpaků napálil pohodlně míč do sítě. Po hodině hry mohl rozhodnout Došek, který udělal kličku brankáři, ale míč směřující do prázdné brány odkopl skluzem Kropík. V 73. minutě to však již bylo 3:0. Došek hlavičkou postrčil na Kaloudu a ten z hranice vápna napálil míč ke vzdálenější tyči. Snížit se hostům podařilo z penalty. Po faulu Trousila na Kaloda zahrával penaltu ex-brněnský Švancara a míč poslal doprostřed branky, Lejsal si to namířil k levé tyčce. Švancara mohl přidat druhý gól, kdyby po zaváhání domácí obrany nemířil do náruče Lejsala. V nastavení si pak červenou kartu vysloužil Moughfire, když postrčil domácího Bestu.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

brno je nejlepší!!!!

http://shittkov.myminicity.com/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele