14. kolo
25.11.2007 20:15 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FC Brno - Sparta Praha 4:2

Krásné utkání s krásnými góly mohli shlédnout diváci v Brně na Srbské. Domácí se po brzkém gólu Sparty nepoložili a do poločasu vyrovnali, po přestávce pak přidali další tři, hosté kontrovali jen jedním zásahem. Dvě trefy zaznamenal Luboš Kalouda.

První šanci trochu nechtěně předložil Besta Střeštíkovi, ten však ze souboje proti Grigarovi vyšel poražen, sparťanský brankář reflexivně míč vyrazil. A tak na druhé straně potvrdil "nedáš - dostaneš" Kisel. Kulič ho našel na malém vápně přesnou přihrávkou, hostující záložník nechal proklouznout Siegla a sám před Lejsalem zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Vyrovnání přišlo ve 31. minutě. Limberský nahrál přesně Kaloudovi a ten zpoza vápna pohotově vypálil svou slabší nohou. I když střelu Grigar hodně ztlumil, míč už do branky doskákal. Za tři minuty usměrnil Střeštíkův přímý kop Řepka do tyčky vlastní branky. Před poločasem mohl skórovat Kulič, když se k němu odrazil míč a najednou byl sám před Lejsalem. Ten však dobře vyběhl a nohou střelu vyrazil.

Začátek druhé půle byl spíše ve znamení pyrotechniky fanoušků než fotbalových akcí. Až v 61. minutě přistoupil ke Kaloudovi pozdě Limberský, brněnský hráč napálil míč z hranice vápna přesně pod břevno a poslal domácí do vedení. Uběhlo sedm minut a po dvou vítězných hlavičkových soubojích útočícího Brna se míč dostal k Doškovi, který neváhal a míč napálil ze dvou metrů do branky. Do další šance vysunul Kalouda Bestu, ten z úhlu dobře vypálil, míč se však otřel o kopačku Grigara a nakonec proletěl pár centimetrů vedle tyče. Snížit mohl Kadlec, přízemní střelu mířenou přesně k tyči škrtl Holek a kopal se pouze roh.

Snížení však nakonec přišlo. Po sporném souboji Doška s Lejsalem upadl domácí brankář, Pospěch nahrál Slepičkovi a ten zakončoval v pádu do prázdné branky. Lejsal pak vzal míč a zdržoval protestováním na pomezního. Slepička, kterému se celý zápas nedařilo moc držet nervy na uzdě, strčil do brankáře. Ten se ochotně složil a útočník Sparty musel po druhé žluté pryč ze hřiště. Naději Spartě však vzal Polách. Ten nahrál do vápna Kubáňovi a chytl se za zraněnou nohu. Brněnský hráč mu však míč vrátil, a tak Poláchovi nezbylo nic jiného než dát ze stoje krásný gól přesně pod břevno. Poté musel opustit hřiště na nosítkách, ale jemu ani celému domácímu týmu to už radost z toho, že po deseti letech porazil Spartu, jistě nezkazilo.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (9)

Přidat komentář
Devil

BRNO!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ty víš čeho PLNO

Reagovat
smazaný uživatel

Moc přeji Brňákům 3 body !!!! Snad se v Brně rozpomenou na skvělé návštěvy a přijdou své borce proti Spartě povzbudit. Budou to potřebovat.

Reagovat
smazaný uživatel

SPARTA!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ty víš čeho PARTA

Reagovat
Votrok

chachachacha!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se povedlo, gatuluji P. Uličný !!! Je to důležité vítězství nejen pro Brno !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak co vy sparťánci už vám sklaplo? osobně sem byl brnu fandit...vás pár tam v rožku ani nebylo slyšet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele