5. kolo
27.08.2006 19:00 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - Viktoria Plzeň 1:2

Povzbuzeni výhrou z minulého kola nad Teplicemi vstoupili hráči Plzně do zápasu se Zlínem velmi aktivně. Vedení se mohli ujmout už ve 2. minutě, kdy Rezek pálil z přímého kopu do břevna Baránkovy brány. Utkání chvílemi vypadalo, jako by spíše Plzeň měla výhodu domácího prostředí, protože Zlín nebyl schopen souvislejší kombinace a Plzeň tak byla po dobu prvního poločasu pánem na hřišti.

Góly ale začaly padat až ve druhém poločase. První v 53. minutě po střele Limberského, který střílel z hranice šestnáctky. O pět minut později už hosté vedli 2:0 - tentokrát se i za pomocí teče prosadil Martin Jarolím.

Do té doby bezradný Zlín se po dvoubrankovém šoku přeci jenom trochu vzepjal a začal si i vytvářet šance. Střídající Žemlík nejprve ve vyložené šance snížení odmítl, v 66. minutě se to už ale domácím povedlo, skórujícím byl Bača, který přeloboval gólmana Daňka.

V závěrečné etapě zápasu Plzeň odolávala mohutnému tlaku Zlína, ale nemohoucnost zlínských střelců byla obrovská. Žemlíkovi se nejprve "povedlo" neproměnit dvě další stoprocentní příležitosti a v nastaveném čase netrefil prázdnou branku další náhradník Farbák. I díky tomu si tak Plzeň ze Zlína překvapivě odváží všechny tři body.

"Nikdo nechtěl balón a zapojit se do kombinace. Hráli jsme velmi špatně. Všichni naši záložníci byli velmi slabí a zaostávali za svými protivníky. Plzeň byla po většinu zápasu jasně lepší a zaslouženě vyhrála. My jsme prohospodařili sedmdesát minut a pak jsme to chtěli dohnat. Jenže ani nejvyloženější šance na vyrovnání jsme neproměnili," řekl Uličný.

"Předvedli jsme nejlepší výkon v sezóně. Většinu zápasu jsme měli hru pod kontrolou a dobře kombinovali. Domácí vsadili všechno na útok, kam vyslali vysoké hráče, ale naštěstí jsme velmi cenné tři body vyválčili," prohlásil Bílek.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele