24. kolo
23.04.2007 17:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

DERBY ROZHODLA TREFA HORVÁTHA

Sparta zaslouženě vyhrála historicky 265. derby pražských "S" a posunula se do čela ligové tabulky. Slávisté si mohou drbat hlavu, v Toyota Areně toho příliš nepředvedli a vedle první příčky v tabulce Gambrius ligy přišli rovněž o status největšího favorita na titul...

Slavia nastoupila do zápasu citelně oslabena. Vinou žlutých karet chyběl kapitán Lukáš Jarolím, druhou polovinu disciplinárního trestu za vyloučení ve Slovácku si pak odpykával Radek Dosoudil a zdravotní problémy nepustily na hřiště dalšího stopera Davida Latku. Sparta na tom byla v tomto ohledu o moc lépe a trenér Michal Bílek postrádal pouze dlouhodobé Marody Tomáše Kóňu a Miroslava Slepičku.

Sparta začala lépe a téměř celý poločas byla lepším týmem. Již v osmé minutě nabil Matušovič Horváthovi a Vorel musel vytáhnout první skvělý zákrok. O dvě minuty později domácí uspěli kombinací a z dobré pozice střílel slabě Kulič. V 11. minutě pak Vorel neudržel centr Horvátha a Kadlec pálil nad. Slavia se poprvé osmělila až ve 23. minutě, kdy nepřesně mířil Janda. Ve 32. minutě předvedli pohlednou akci Kulič s Kiselem a Horváth zakončoval nad.

Ve 34. minutě zaváhal při rozehrávce Urbánek, čehož využil Kulič. Jeho spoluhráči pak spálili dvě slibné příležitosti. Prihrávku bývalého kapitána Mladé Boleslavi nejprve nedokázal umístit do brány Kisel a Kadlecova následná rána skončila na tribuně. Slávisté si svou největší příležitost první půli schovali až do 44. minuty, v níž centroval Krajčík a nad hlavičkoval Hrdlička. Ze standardní situace následně zahrozila i Sparta. Z dobrých 25 metrů se do míče opřel Matušovič a Vorel měl co dělat, aby jeho dělovku konečky prstů vytlačil na roh.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, Sparta svého soupeře i nadále přehrávala a v 50. minutě to znovu neúspěšně zkoušel Horváth. Domácí záložník byl hodně aktivní a jeho další střela z 58. minuty skončila nad. V 64. minutě se však již Horváth dočkal. Obranou Slavie se probil Kulič a z jeho práce mohl těžit Došek, jeho ránu sice Vorel bravurně zneškodnil, nedočkal se ale pomoci svých obránců a Horváth dorážel již do prázdné brány.

Následovaly dlouhé minuty bez šancí. Slavie se marně snažila dostat se do tlaku a marně hledala cestičku k Blažkovi, který zažil ze svého pohledu hodně nudné derby. Sparťané si tak s přehledem hlídali své jednobrankové vedení a ani se nijak nehnali za jeho pojistkou. Domácí chytaly křeče, do zápasu toho zkrátka dali více. "Sešívaní" již potřetí v řadě nedokázali vstřelit branku a přišli o první příčku.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (69)

Přidat komentář
Shevchenko

0:5 (Vlček, Švento, Jarolím, Krajčík, Hrdlička)

Reagovat
Slejdy

ach jo

Reagovat
HOST*Josef

To nenůžeš myslet vážně

Reagovat
satan_666

tjn takhle malo...

Reagovat
smazaný uživatel

Potěšil jsi mě

Reagovat
HOST*boss

jarolim nehraje,tak nevim jak ho tam soupne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to je psaný ještě před zápasem s Plzní.

Reagovat
HOST*

TAK TO SI MAGOR SPARTA VYHRAJE 2-1 DOŠEK,KULIČ-VLČEK

P.S JAROLIM GOL DAT NEMUZE PROTOZE NEHRAJE JINAK V POHODE

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Došek - Švento, Necid

Reagovat
HOST*lenny

co je to tady za sami vtipalky?? SPARTA vyhraje 3:1

Reagovat
HOST*slávista

to s tím vtipem by se spíš hodilo napsat až teď

jako Vlček nebo Švento (nebo oba:)) dají určitě, ale jinak bych žádnou přestřelku nečekal

Reagovat
HOST*fanda

tak se mi zdá že se dnes obě "S" šetřily na derby

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
HOST*

Bude remíza,bo ty pražské ESA neumí ani trefit bránu,leda tu svojí

Reagovat
HOST*Parker

Sparta hraje doma a Slavia hraje líp.

Reagovat
HOST*bednicka9

Krasny kurz na 1.POL 0 2.05 a nemusite nikomu fandit staci se divat a cekat na hvizdnutíí

Reagovat
HOST*fan slavia

Tak nevím jak to dopadne, vždycky když šlo o "něco", tak nás sparta přejela. Mluví pro ní i fakt, že hraje doma a jak říkám tyto "mače" dokázala vyhrát. Je škoda, že to teď "vlčákovi" nestřílí. Tak si myslím, že dnes je to třeba změnit! Remíza nic neřeší, už je tam i Liberec. 0:2, 1:2??? Uvidíme. Jestli rupnem, tak zítra snad ani do práce nepůjdu!! Prostě přišel čas to dnes změnit!! Tak do toho červenobílý!!!

Reagovat
Radin

Tak Slávie staví stadion,pojistila si kouče.Tak dlouho se čekalo na stadion a už se staví,tak dlouho se čeká na výhru Slavie na Spartě tak je čas dnes pokročit o krok dál aji v tomhle ohledu.Myslím že Slavie si letos získala víc lidí na svojí stranu svojí hrou a bojovností,oproti Spartě.Co říct,snad jen dnes vyhrajte Slávisti:-)))

Reagovat
HOST*Brezinho

Myslím si že to dnes vyhraje o gol Sparta, typuji tedy výsledek 2:1, ale bude to jinak hodně vyrovnaný souboj

Reagovat
HOST*Kar

Voba dva so Prazsky pice vole! Fuuuuj! Toz pral bych Sparte zestup vole! Dofam ze se do ligi mistru nedostano,pac se na ne neda kokat vole!

Reagovat
HOST*

inteligentní příspěvek,je vidět jak musíš mít v hlavě na*ráno

Reagovat
HOST*

má pravdu sešívaní zmrdi a buzerantu parta se sešli

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po poločase musim uznat, že je Sparta lepší A rozhodčí je fakt slabej - jedna věc je nepískat každou blbost, ale přehlížet sviňárny zezadu nebo držení?

Reagovat
HOST*slávista

jj sparta je zatim lepčí ale jinak je to na derby fotbal o ničem...

a ten sudí je fakt magor jen aby tam nebyli kapříci když de spartě o kejhák...kulič měl dostat z místa žlutou a kadlec jako nevím co komu dokazoval na vorlovi

Reagovat
HOST*hh

tak se mi zdá že si řepka hraje na velkýho drsňáka...dyť akorát napudrovali golmana jak vy nám tak co

Reagovat
HOST*********************

tak po dnešku se stydím za to že fandím slávii...bída bídoucí to byl fotbal na ůrovní okresní třídy kterou hraju tam se to taky mydlí z obrany hned do útoku vzduchem!!!

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Slávka se nám definitivně po*rala , titul získá Sparta.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dáno i úzkým kádrem, nejsme schopni nahradit tři veledůležité členy sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej výkon, ale hlavně žádný silácký řeči a nohama pěkně zůstat na zemi, ať si zase nenabijeme držku

Nejlepší ve Spartě - Řepoun, Hušek, Kolář ( ), Horváth, Kadlec a Pospěch

Slabota - Maty v první půlce ( ) a Kisel (hrál vůbec? )

Před čtrnácti dny bych tohle fakt nečekal, ale vedeme, tak by se to mělo udržet. Ale bude to kurevsky těžký

Reagovat
smazaný uživatel

Řepka hrál sice skvěle, ale měl být vyloučen. Kadlec se mi zaprvé nelíbil a zadruhé měl být za ten kriminální zákrok na začátku hned venku.

Reagovat
PJ

Vyloučenej měl bejt předevšim Hrdlička, jednu kartu měl a druhou měl dostat za úmyslnej loket Doškovi. A Řepka - za co že měl jít ven? Za to postrčení myslim Jandy, kterej odlít jak kdyby byl z papíru? Ale notak

Reagovat
HOST*-Kopy-

pravda pravda... ale i sterda měl pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

prost mají pravdu všichni

Reagovat
HOST*

doufam, ze to posdelate v Ostrave a po dalsim kole budete treti

Reagovat
HOST*sterda

1 ŽK - stažení Vlčka na půlce (dlouhotrvající, rozhodčí ani neodpískal)

2. ŽK - co dostal

3. ŽK - výlev na Jandu, který se podle mě Blažka ani nedotkl

Reagovat
smazaný uživatel

řepák vyloučenej bejt, myslím, neměl, ale jinak souhlas, že sudí byl dost divnej, za celej zápas sem napočítal cca 6 zákroků, co měly bejt ohodnocený kartou - 4 ze strany Sparty, 2 slávistický. Ale zase na druhou stranu se hrálo aspoň vcelku svižně a nebyl s toho karetní galimatiáš

Reagovat
HOST*españa

kolář jo? ten nic nehrál..

Reagovat
HOST*-Kopy-

tjn... Koláč byl tragickej...

Reagovat
HOST*-Kopy-

*Kolář

Reagovat
HOST*españa

zbytečně a často ztrácel míče.. měl radší víc nahrávat

Reagovat
HOST*

přesně tak hlavní kámen ůrazu slavie je ten kádr

Reagovat
smazaný uživatel

tak a slavia sezazena,ted přijde nástup liberce a obě pražský S budou mít o čem přemýšlet

Reagovat
HOST*

Repka sice hral dnes vyborne, ale je to blbec , to co zkousel na Jandu to nechapu

Reagovat
HOST*ATTILA

VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY VECNE DRUHY

Reagovat
HOST*

ty ses teda hustej

Reagovat
HOST*

já myslím že letos třetí

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

big bullshit .. hnus, teda Sparta si dokázala aspoň jakžtakž přihrát (přihřát ). Slaboučký Urbánek nemá ve Slavii co dělat, Hrdlička předvedl jeden ze svých nejtrapnějších zápasů, i co se faulů týče .. mezihra Slavie takřka, jak už někdo psal, na úrovni okresu a jediným pozitivem je vynikající Vorel v bráně .....

Ke Spartě není co dodat, typický výkon v derby, důraz a individuality, které ovšem slavily úspěch. Líbili se mi: Kučera a Hušek, nelíbili, ale dobře hráli Řepka a Horváth.. Kulič je nesmírně důležitý, ten bude Spartě ještě hodně nápomocen

Jinak se hraje v Praze hnus , derby o hodně

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

..chtěl jsem napsat o hovně , ale i tak mám pravdu.. zápas za 6 bodů!

Reagovat
smazaný uživatel

Te strany Slávie tam bylo víc trapnejch výkonů: Suchý - nechápu, tohle není obránce ligovejch parametrů, dneska trapas, Hrdlička byl na ručník, Janda - pár dobrejch kliček, ale nebylo komu dát, Švento ( ), kterýho totálně vygumoval Pospěch, Vlček - trága, Raiter - kromě loktu na Doška a kosy hned v první minutě nepředvedl lautr nic.

Naopak dobře zahrál Aračič, kterej je výbornej pozičně, má dobrou hlavu, ale má zase nulovou rozehrávku, všechny balony řešil ránou na tribunu, ale nebejt jeho, dostala by Slávie gólů daleko víc a gólman jim skvěle zachytal - kromě jednoho měl všechny centry, vytáhl nádhernou Matuškovu šibenici, Horváthovu krásnou točenku, Doškovi loženku před gólem. Bez něj by fásli možná pětku

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jn

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Slavia to prostě nezvládla, 0:1 je pro ně ještě krásný výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

na Suchýho nadávám už dlouho, ale prý je to talent, tak se nechme překvapit

Reagovat
HOST*sterda

Včera hrál dobře. Jeho místo je ale spíše DM.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál mizerně, jeden z nejhorších...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím

Reagovat
HOST*fan slavia

Výkon na letné kopíroval výkony z předešlých zápasů, že budem hrát takovýho "zanďoura" to sem teda nečekal! To , že jsme ve třetím zápase nedali branky, to není náhoda, ale holý fakt a skutečnost. Vlčák je vyčichlej a když mu to nestřílí tak je třeba půl roku v loji. Gaucho je slaboučkej atd... Jeden záložník chybí a Slavia nehraje nic!! To je ňáké divné néé?? Pánové, hráči, zapoměnte na titul, ty kecy pro média vo titulu taky, seberte se a dohrajte aspoň slušně konec sezony!! Jsme v krizi. Podívejte se řádně na tabulku, kde jsme mohli bejt a kde teď sme. To je realita, co?? Fandit Slavii je sice hezké, ale během sezony proděláš tak dva infarkty! A nejvíc s těma blbama z letné. Sme pro prdel sparťanum. Může to bejt někdy a hlavně délé naopak?? A nebo si to tak nebrat. Tak čus. Sere mi to.

Reagovat
smazaný uživatel

1. futbal slabší jak som čakal, priemer

2. Slavia ma úplne sklamala, nehrala nič, Sparta trochu

3. dobrý brankár Vorel

4. Kulič ma prekvapil, fakt dobrý hráč.

5. Řepka - hovado.

6. Hrdlička - mohol schytať tak cca. 3 červené, ale na Řepku nemá. Najprv ten magor išiel skokom do súboja vo vlastnej 16- tke, mohol súperovi polámať nohy / to už mal aj žltú / a na to vyskočil jak pomätený a hulákal na toho mladého slavistu. Proste hovado. Jak môže byť taký hráč kapitán

Reagovat
HOST*neutrál

1. Sparta hrála hovno, Slavia dvě, nebo tři

2. Jando, ty když si se zvedal po zákroku na Blažka a ty dvá magoři (řepka a horváth) na tebe ze shora řvali, tak si měl "nešikovně" vstávat a jednomu z nich vrazit nechtěně hlavou do jejich prázdna (hlavy) třeba by dnes byli už normální. Úmysl by to od tebe nebyl, vždyť si je přece neviděl...

3. Apropó řepka. Nasrat mu na hlavu je asi málo, on totiž potřebuje přímo nasrat do huby, ať si pak ty sračky plive na rozhodčí.

4. Slavia byla opět (pokolikáté už!!!) zesraná s posraný Letný a hrála i pro slepce viditelný fotbal na nulu.

5. Karle (coach), zvedni to, nech vlčáka na lávce, vždyť je vyčichlej!!! Teď je doma Kladno, člověk, aby se obával o výsledek.

6. proč zas slavia nebude mistr? Tak se na to pořádně podívejte! Kolik zápasů (hlavně na podzim) prosrala doma remízi apod... Kde už dnes mohla bejt? Hovno kvalita, ale štestí!!!! Ani nevíte jak mi to sere tuto skutečnost dát na papír.

Reagovat
smazaný uživatel

4. to som si všimol, pripadalo mi to jako keď hrajete vy Češi so Slovákmi hokej. Naši sú posraní už v kabíne - teda okrem Petra Bondru.

Reagovat
HOST*Divoch

Ty že si neutrál? Mě to spíš připadá jako příspěvek od nasranýho slávisty, tak nelakuj!

Reagovat
HOST*Cracker j.

Protože je to jednoznačně nejlepší bek v naší lize je nesmírně tvrdej,vynikající hra hlavou a má neuvěřitelnej respekt,mě se jeho povaha děsně líbí Janda jak se bál

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, vo futbale to tak veľakrát funguje : kto najviac huláka, ten je líder.

Reagovat
HOST*antimadrista

Tady jsou samí slávisti, to je hrůza

Reagovat
smazaný uživatel

Baníčku, mohl by jsi příští kolo vyhrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Baníčku, my jsme s tebou...

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy bych nevěřil, že tohle někdy řeknu :P

Reagovat
HOST*slávista

sparta pukne, slávka splichtí, liberec vyhraje, boleslav taky vyhraje a to bude teprv mela

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele