20. kolo
02.04.2007 17:15 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 4:1

Velmi očekávaný duel skončil vítězstvím letenského mužstva, které porazilo klub z města automobilů po dvou letech. Mladá Boleslav vedla brankou Luboše Pecky ze začátku druhého poločasu a až do 75. minuty kontrolovala hru, poté však přišel nevídaný obrat ve skóre, Sparťané během patnácti minut vstřelili čtyři a dostali se zpět na druhou příčku tabulky, o bod za Slavii.

Do utkání vstoupila lépe Sparta, ve čtvrté minutě prodloužil Došek centr Kadlece na Marka Kuliče, který se dostal za obranu Mladé Boleslavi a prostřelil brankáře Kučeru, avšak radost všech letenských hráčů a fanoušků překazil zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Od té chvíle převzalo iniciativu boleslavské mužstvo, v osmé minutě předskočil nedůrazného Kadlece Kysela, ale mladý útočník zakončení nezvládl. V 11. minutě se dostali hosté do rychlého protiútoku, Pecka přihrál aktivnímu Kyselovi, který nastřelil posledního bránícího hráče Kučeru.

Po půlhodině hry se dostalo do tlaku zase domácí mužstvo, hlavně díky standardním situacím. Ze série rohových kupů vytěžila Sparta hlavičku stopera Štěpána Kučery, kterou zlikvidoval jeho jmenovec Pavel Kučera. Poté se dostal Šimák k odraženému rohovému kopu, rána bývalého rebela z voleje skončila v rukavicích brankáře. Až na úvodní dvacetiminutovku nemohlo být čtrnáct tisíc diváků na Letné spokojeno z předvedenou hrou obou týmů.

Hned na začátku druhého dějství přišel první gól, Abrahám našel Poláčka, který se výborně uvolnil a našel úplně volného Pecku, pro nějž nebyl problém dopravit míč do prázdné branky. Od té doby se logicky tlačili kupředu sparťanští fotbalisté, ale chyběla jim jakákoliv myšlenka a také pohyb. Odkrytého prostoru na druhé straně hřiště výborně využívali hosté k protiútokům. Tak jako po hodině hry, kdy dostal míč za obranu Sparty Kysela, ale tak dlouho čekal se zakončením, až se mu do střely vrhl Kadlec. Do dalšího brejku se dostal drzý záložník Ditrich, který dokázal obejít Blažka, ale zakončení z ostrého úhlu nezvládl.

Domácí stále nemohli najít okénko v obraně hostů, ale to se změnilo v 76. minutě. Po zaváhaní Paláta se k míči dostal Jun, střílenou nahrávkou našel na zadní tyči Kuliče a na podzim ještě hráč Mladé Boleslavi doklepl balon z bezprostřední blízkosti do branky bezmocného Kučery. Dvě minuty nato Sparta bleskurychle otočila výsledek, po krásném přímém kopu střídajícího Miroslava Matušoviče. Ve fantastickém obratu domácího celku pokračoval brankou v 83. minutě Libor Došek, po dobré kombinaci se ujal finální nahrávky Jun a hora v útoku Sparty obešla brankáře Kučeru a s klidem uklidila míč do branky. V nastaveném čase si připsal svůj druhý gól v zápase Marek Kulič, po další hrubce hostující obrany prostřelil Kučeru a upravil tak skóre na konečných a pro boleslavské krutých 4:1.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (7)

Přidat komentář
Marv

Reagovat
HOST*Slávista

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

do tipligy sem dal 3:1 ale myslim že to skončí 0:1

Reagovat
HOST*Lion

0:13

Reagovat
HOST*Lion

Hm,dobrá bilance Sparty s Boleslaví: 1 výhra a 4 prohry

Reagovat
HOST*Peťan

bolka vyhraje a slávka bude mít titul!!!!

Reagovat
Tsigi

Matušovič do základu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele