4. kolo
19.08.2006 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sparta Praha - FK Marila Příbram 2:1

Po remíze s Kladnem v úvodním kole chtěli sparťané svůj druhý domácí zápas bezpodmínečně vyhrát. Dopomoci jim k tomu měl i uzdravený kapitán Sivok, který se poprvé v letošní sezóně objevil v základu. V sestavě Sparty se oproti poslednímu utkání v Jablonci objevilo hned několik vynucených změn, díky čemuž se také trenér Griga rozhodl uzpůsobit rozestavení pro hru se dvěma hroty. Spartě chyběl zraněný Pospěch, nemocný Šimák a pro trest nemohl nastoupit ani Homola.

Podle očekávání doma začala Sparta velmi aktivně a Příbram dostala pod tlak. Už ve 4. minutě po Junově přihrávce střílel těsně vedle Kisel a ve 12. minutě vytáhl Pařízek Sivokovu střelu jen s obtížemi. V 15. minutě se pak Jun objevil před Pařízkem střela sám, branku ale přestřelil. Sparta sice měla herně i územně navrch, v koncovce však byla marná stejně jako v minulých zápasech.

Šok se na Letné dostavil ve 20. minutě, kdy se Příbram nečekaně dostala do vedení. Pilík odcentroval z pravé strany a v šestnáctce číhal Polodna, který bez problémů zakončil. Byl to první inkasovaný gól Sparty v letošní sezóně. Domácí však mohutně protestovali u rozhodčích, protože podle jejich názoru hrál Polodna rukou. Řepka za protesty uviděl žlutou kartu.

Pokud by Sparta proměnila jen polovinu svých šancí z prvního poločasu, bez problémů by nad Příbramí vyhrávala. Nemohoucnost střelců Sparty však jen dokumentoval Jun. Lustrinelli vyslal přízemní centr do šestnáctky hostů, Pařízek míč nezachytil a ten se tak dostal až k Junovi. Ten však odkrytou bránu z pěti metrů netrefil. Před poločasovou přestávkou zahrozila ještě jednou i Příbram, Otepkova dělovka z přímého kopu však šla těsně nad.

V 65. minutě se Sparta přeci jen dočkala vyrovnání. Autorem gólu byl Kolář, který byl v tu dobu na hřišti teprve čtyři minuty. Míč po Lustrinelliho přihrávce nekompromisně napálil do šibenice. O tom, že všechny tři body nakonec zůstanou doma, rozhodl čtyři minuty před koncem Sivok, když zakončil Kiselův centr, který netečovaný prolétl celou šestnáctkou Příbrami.

"S výkonem jsem spokojen, proti dobře bránícímu soupeři jsme si dokázali vypracovat plno šancí. Hra měla charakter, tři body jsme si zasloužili. Těší mě to, že to cítili i lidi a na závěr hráčům poděkovali. Přišlo deset tisíc diváků a jsem rád, že jsme je nezklamali," řekl Griga.

"Bylo by naivní si myslet, že Sparta bude doma pořád body ztrácet. Po přestávce dala dva hezké góly a my ztratili bod, ale ne sebevědomí. Předvedli jsme výkon na hranici našich možností," uvedl Tobiáš.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

A do tretice 0:0.

Reagovat
HOST*adriano

Ta vyjebaná Sparta má víc štěstí než kvality.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele