2. kolo
05.08.2006 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Baník Ostrava 2:0

Jako generálku před středečním soubojem se Spartakem Moskva bral Liberec sobotní domácí zápas proti Ostravě, zatímco ostravští fotbalisté si do Liberce přijeli pro tři body, aby tak odčinili domácí porážku se Slavií z prvního kola. Úvodní půlhodina zápasu se nesla ve znamení tlaku Liberce, který se však proti obraně hostí nemohl prosadit. Baník však na sever Čech nepřijel s vyloženě defenzivní taktikou, a tak byli beci domácího celku často zaměstnávání nebezpečnými výpady ostravských.

Ve 12. minutě se nejprve domácí dožadovali penalty za údajný faul na Pospěcha a o něco později se tentýž hráč ocitl v další šanci, kterou však trestuhodně spálil. Skóre se tak měnilo až ve 39. minutě, kdy se po rychlé akci po levé straně dostal k míči Blažek, jehož střelu ještě brankář Ostravy Raška kryl, následnou Frejlachovu dorážku s Hoffmanovou tečí už ale krýt nemohl.

Už v 43. minutě mohlo být vyrovnáno - to když se ostravský útočník Střihavka zbavil libereckých obránců a šel sám na gólmana Čecha, který však jeho ránu vyrazil na roh. V 74. minutě se na trávník poprvé dostala nová liberecká posila z nedávných dní, kostaričan Parks. Již o minutu později vedl Liberec 2:0 - po Papouškově rohu hlavičkoval Zápotočný a s pomocí tyče překonal Rašku. Zajímavostí je, že se Zápotočný proti Baníku trefil již počtvrté v řade. Závěr střetnutí liberečtí zcela ovládli a zaslouženě tak doma zvítězili.

"Jediný rozdíl mezi oběma týmy byl v tom, že my jsme dokázali využít naše šance. Byl to oboustranně velmi zajímavý zápas, nám pomohla branka do poločasu. Ofenziva Baníku byla velmi kvalitní, v samotném závěru prvního poločasu jsme jen díky brankáři Čechovi přestáli šanci hostů bez pohromy. Gól Zápotočného pak byla asi definitivní tečka," řekl Lavička.

"Liberec byl na rozdíl od nás daleko produktivnější. Vyvíjel větší tlak v šestnáctce, byl agresivní. Chyb jsme sice dnes tolik jako proti Slavii neudělali, ale gólové situace soupeřům hodně ulehčujeme. Naopak když máme šanci my, tak ji nedáme. Naši hráči jsou pak psychicky dole, na hřišti si nevěří," prohlásil Večeřa.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Baník do toho!!!

Reagovat
Shevchenko

PIČO Baník vyhraje!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele