28. kolo
13.05.2007 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FK Teplice - Sigma Olomouc 2:2

Ve formě hrající Teplice a sestupem ohrožená Olomouc se utkaly v důležitém souboji Na Stínadlech. Domácí na soupisku pro dnešní zápas napsali jen patnáct jmen, a tak nebyl pohled na střídačku pro fanoušky příliš příjemný. Trenér Petržela doufal, že se konečně zlomí smůla, která provází jeho tým a odveze si veledůležité body.

Aktivní začátek od obou týmů přinesl brzkou změnu skóre. Hned ve 4. minutě se prosadil domácí Dort, který po přihrávce Saboua obešel obránce hostí a z vápna se po zemi trefil k levé tyčce. O minutu později se dopředu probíjel olomoucký Onofrej, byl však faulován a následoval přímý volný kop z 30 metrů. Melinho využil nízké koncentrace brankáře Belice a na srovnání nepotřeboval ani razantní nohu krajana Juninha. V 6. minutě byl tedy stav již 1:1. Od té doby se však do šancí dostávali pouze domácí a ve 20. minutě se po centru Doležala ocitl v dobré pozici Džeko, střelou bez přípravy však minul. Ve 25. minutě se nešťastně zranil domácí Belic a do branky si přišel odbýt ligovou premiéru Dvořák. Hanáci vycítili šanci a iniciativy se ujali oni. Po chybě Krmaše mohl vystřelit Štěpán, křižní střela však braku o metr minula. Poté se hra uklidnila a poločas se dohrál bez vážnější šance.

Domácí Doležal dvakrát v úvodu druhé půlky vystrašil Lovásika. Nejdříve po jeho přímém kopu vyrazil míč na tyčku, poté si poradil s jeho jedovatou střelou. Teplice stále útočily a v 58. minutě to přineslo kýžené ovoce. Fenin vyslal Džeka a ten se sám před brankářem nemýlil. Domácí byli spokojeni a hosté nevěděli, jak na soupeře hrát, zápas tak byl dlouho bez šancí. Přišla však 71. minuta, kdy střílel Onofrej, střídající brankář Dvořák míč neudržel a Schulmeister neměl problémy opět srovnat. V obrovské šanci se o 3 minuty později ocitl domácí Jirsák. Džeko se dostal přes 4 olomoucké hráče a kolmou přihrávkou našel Jirsáka, ten obešel brankáře, ale při střele do prázdné zapomněl na razanci a Randa odvrátil na roh. Od té doby dostal fotbal opačnou tvář, než jakou měl v úvodu utkání, a diváci to nesli velmi nelibě. Sprostými slovy napadali nejen rozhodčího, ale i domácího trenéra. Žádná šance se už z takového fotbalu ani urodit nemohla, a tak si Olomouc odváží důležitý bod.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele