3. kolo
12.08.2006 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec 97 - Sparta Praha 0:0

Spartě se v Jablonci již tradičně nedaří, po výhře v Plzni minulé kolo však chtěla s plným bodovým ziskem odcestovat i z Jablonce. Jablonci se úvod sezóny poměrně vydařil, po dvou kolech měl čtyři body, stejně jako Sparta. Samotné utkání začalo ze strany domácích poměrně defenzivně, Sparta však hrála v úvodu naprosto neškodně, a tak se během čtvrt hodiny Jablonec více osmělil a vylezl z obrané ulity.

První střela na branku přišla v 17. minutě v podání Baranka, gólman Blažek se vyznamenal. Hosté se do šancí dostávali jen sporadicky a k útočení využívali především křídelních prostor, kde byla jablonecká obrana snáze překonatelná. První výrazná šance Sparty přišla ve 35. minutě, kdy Matušovič vyslal parádní střelu z dvaceti pěti metrů, Špit ale jeho pokus zlikvidoval.

Po poločasové přestávce se hra Sparty přece jenom zlepšila. I přes územní převahu se ale hosté nedokázali prosadit, navíc v 65. minutě fauloval Homola unikajícího Hlouška, který šel sám na bránu. Rozhodčí Královec byl nekompromisní a Homolovi ukázal červenou kartu, čímž výrazně zmrazil šance Sparty na tříbodový zisk.

Jablonecký trenér na vyloučení zareagoval posílením ofenzívy a kouč Griga poslal čtvrt hodiny před koncem poprvé po zranění na hřiště Sivoka. Největší šance Jablonce přišly v samém závěru, Klapkova hlavička z výhodné pozice ale šla vedle a s Hlouškovým pokusem si poradil Blažek. Poslední slovo měla Sparta - Sylvestreho ránu k tyči však Špit vykryl.

"Udělal jsem změny v ofenzivě, ale příliš nepomohly. Kdybychom jen góly nedávali, ale my nemáme ani dost šancí, aby se něco změnilo. Během léta jsme se více soustředili na útočnou hru a příliš znát to zatím není," řekl Griga.

"Hráli jsme s velkým respektem, ale ani poté jsme mnoho šancí neměli. Ty přišly až po vyloučení Homoly, i když hrát v početní převaze není vždy výhoda. Jenže Klapka ani Hloušek přesně nezamířili a remíza podle mého odpovídá průběhu hry," uvedl Rada.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
Potty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele