28. kolo
13.05.2007 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Jablonec 97 - 1. FC Brno 0:1

Jablonec, který se připravuje na semifinálový zápas národního poháru, šel do zápasu s desetizápasovou sérií bez domácí ligové porážky. Naopak Brno venku nijak neexceluje a jeho nynější forma je na tom ještě hůře. Oběma týmům prakticky o nic nejde, nedal se tedy čekat nějak aktivní fotbal.

O své domácí síle dával Jablonec vědět hned od počátečních minut. Ve 4. minutě vybojoval míč Zeher, Baranek našel centrem Smíška, který hlavičkoval pouze do náruče Bureše. V 9. minutě vystřelil Zeher k pravé tyči, ale Bureš předvedl výborný zákrok. Domácí si vytvářeli jednu šanci za druhou, ale hostující brankář byl nepřekonatelný. V 23. minutě přišel pro Jablonec trest. Po chybě Flachbarta dokázal odcentrovat Mezlík a Zelenka poslal doposud nevýrazné Brno do vedení. Domácí byli po gólu bezmocní a do hry se dostalo i Brno, přesto mohl Jablonec ve 40. minutě srovnat, když Petržela technickou střelou jen těsně minul levou tyč.

Druhý poločas začali aktivněji opět domácí. Po centru Baranka se do velmi slibné šance dostal Kordula, ale mířil pouze do Bureše. Další dvě dobré akce zakončoval Zeher, avšak nepodařilo se mu trefit branku. Od té doby se hrál podprůměrný fotbal, a tak domácí fanoušci ožili až v 71. minutě, kdy byl kuriózně vyloučen Zelenka. Brněnský střelec dostal 4 minuty předtím žlutou kartu za protesty, trenér Mazura ho chtěl vystřídat a Wagner už byl přichystán vyběhnout na trávník. Hostující hráč však ještě adresoval pár slov sudímu Járovi, který poslal druhou žlutou Zelenku do kabin a Wagnera zpět na lavičku. Brno pak naprosto zanevřelo na útok a v deseti bránilo těsné vedení. V 76. minutě mířil po rohu Petržela jen těsně vedle, o pět minut později Fukal z malého vápna trefil pouze Bureše. 83. minuta přinesla brejk, Polách vyslal dopředu Holka, který svedl vítězný sprint s Homolkou, skluzem pak však nepřekonal Špita. Celý zápas domácí mířili místo do černého do brankáře Bureše, a nejinak tomu bylo v 88. minutě, kdy se o vyrovnání mohl zasloužit Vošahlík. Ve čtvrté minutě nastavení dostal Bureš za zdržování žlutou kartu, která ale na šťastném vítězství hostujících nemohl nic změnit. Brno se stalo teprve druhým přemožitelem Jablonce na Střelnici, paradoxně svou druhou výhrou venku.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele