14. kolo
28.11.2005 16:40 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 0:0

Viktoria Plzeň ztrácela na Baník Ostrava přesně tři body, což pro ní byla motivace, aby v utkání plně bodovala. Oproti tomu hosté na západě Čech více než sedm let neprohráli.

Hned v úvodu ve druhé minutě domácí poprvé orazítkovali břevno. Po Barteskově rohu z levé strany zakončoval Pilař, nejprve do brankáře a pak do břevna, dorážku do branky neprotlačil ani Kousal. Po půlhodině hry přišly dvě šance Baníku. Po nádherném centru hlavičkoval z vynikající pozice Papadopulos, ale dobře zasáhl gólman Ticháček, o chvilku později z trestného kopu Čížek těsně minul. V závěru poločasu opět zahrozila Plzeň, Procházkovu střelu zblokoval Besta a Knakalova dorážka skončila v boční síti.

Skóre se nezměnilo ani na začátku druhého poločasu, i když ze hry více těžilo domácí mužstvo. V 53. minutě se dostal do slibné šance Kousal, který využil zaváhání ostravské obrany a šel do brejku, bohužel pro domácí zaváhal a Klimpl jeho pokus zmařil. O pár minut později přišel na hřiště Fillo, který vystřídal Vágnera, a mohl se zasloužit o vedoucí branku domácích. Jeho přesný centr z pravé strany našel hlavu Kousala, který míč nasměroval přímo do břevna Raškovy svatyně.

Domácí i nadále pokračovali ve zdolávání ostravské branky, dvakrát zahrozil hlavou Pilař. Jeho první pokus odrazilo opět břevno, podruhé jeho hlavičku Raška konečky prstů vytáhl nad branku. V samotném závěru mohla Plzeň přijít i o ten jeden bod za remízu, po rohu a menším závaru totiž pálil Metelka, houfem bránících hráčů však míč nepropasíroval.

"Určitě jsem s bodem spokojený. Plzeň ukázala, že je velmi kvalitním týmem," uvedl trenér hostujícího mužstva Hapal.

"S výsledkem spokojený nejsem, ale s výkonem ano. Z Ostravy jsme měli díky její sérii trochu obavy. Kluci na hřišti odevzdali maximum, ale v určitých momentech nám nepřálo sportovní štěstí," řekl plzeňský kouč Zdeněk Michálek.

Autor: Jiří Tvarůžek

Komentáře (2)

Přidat komentář
sansiro

2!

Reagovat
HOST*

leda h***o bude to 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele