14. kolo
26.11.2005 17:00 CET
3 : 2
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - Sparta Praha 3:2

Sparta Praha vyhrála na hřišti soupeře pouze v prvním kole, a tak dnes jela na "slabší" Zlín s cílem plně bodovat. Oproti tomu Tescoma Zlín už čtyři kola neprohrála a chtěla si tuto lichotivou šňůru udržet i v tomto zápase.

Pro domácí začal zápas nešťastně, protože ještě těsně před výkopem odstoupil kvůli svalové bolesti Lasota, kterého nahradil Janíček.

Hosté se hned od úvodu utkání snažili vzít zápas do svých rukou. První akci započal Herzán, který postupoval odvážně na soupeřovu branku, ale jeho střelu srazili zlínští zadáci na roh. Po jeho rozehrání hlavičkoval těsně vedle Došek. Gólman Baránek si pak poradil s Poláčkovou dělovkou z přímého kopu.

Domácí poprvé zahrozili až na konci úvodní čtvrthodiny, do šancí se ale takřka nedostali. Pouze v 18. minutě pronikl obranou soupeře Bača, ale sólo zakončil slabou a nepřesnou střelou.

Ve 25. minutě se začalo měnit skóre zápasu. Po rohovém kopu Poláčka vyskočil nejvýše Došek a hlavou usměrnil míč do sítě - 0:1. Zlínští se po inkasovaném gólu začali tlačit mnohem víc k soupeřově bráně, ale do výhodných střeleckých příležitostí se dostávali pouze sporadicky. Ani počasí jim moc nepomáhalo, po celou dobu hustě sněžilo.

V druhé půli Zlín svého soupeře zatlačil do defenzivy natolik, že se mu konečně jeho snaha zúročila. Kraus se z osmnácti metrů opřel do míče a placírkou poslal balón přes Blažka přímo pod břevno, Blažek neměl nejmenší šanci - 1:1. Za dalších jedenáct minut však střílí svůj druhý gól sparťanský Došek a opět strhává vedení na stranu Sparty - 1:2.

Zlínský tlak byl tímto gólem a hlavně domácími fanoušky vyburcován a domácí se snažili opět vyrovnat, což se podařilo čtvrthodiny před koncem utkání, kdy se opět parádně trefil Kraus - 2:2. To však divákům nestačilo a snažili se své svěřence hnát do dalších ofenzivních akcí. A to se jim vyplatilo, Kroča po centru Vidličky střelou o břevno poslal Zlín do vedení. A jak se ukázalo, bylo to vedení definitivní.

"Nakonec to byl Krausův zápas," pochvaloval si kouč Lubomír Blaha, který se o Krausově zařazení do základní jedenáctky rozhodl na poslední chvíli.

Autor: Jiří Tvarůžek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele