10. kolo
22.10.2005 18:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - FK Mladá Boleslav 2:0

V jednom ze dvou sobotních duelů 10. kola Gambrinus ligy hostil v letošní sezóně zatím nepříliš dobře hrající Zlín Mladou Boleslav. Největším současným problémem Zlína, jak uvedl sám jeho trenér Blaha, je koncovka. Ve dvou minulých kolech tak Zlín dvakrát remizoval 0:0. Ani hostům se ale v minulých kolech příliš nedařilo.

Napsat něco o prvním poločase zápasu těchto dvou soupeřů je velmi složité – nedělo se totiž prakticky nic. Nepřesnost střídala nepřesnost a šanci si ani jeden celek vytvořit nedokázal. Diváci tedy s průběhem první půle rozhodně spokojeni být nemohli. S ohledem na výkony, které však Zlín podává celou sezónu, nešlo v sobotu o nic mimořádného.

Zásadní zlom se ale dostavil ve druhém poločase. Celý herní obrat spočíval v tom, že fotbalisté Zlína začali hrát fotbal, což se předtím v žádném případě nedělo. Ambice Zlína ohlásila Piklova dělovka v 50. minutě, která šla jen těsně vedle branky, kterou střežil Miller. Dvě minuty nato zachraňoval po rohovém kopu Zlína u pravé tyče Pecka.

V 62. minutě sáhl trenér domácích Blaha ke střídání, které se později ukázalo jako tříbodové. Bača nastoupil místo Zapletala a v 69. minutě prolomil střeleckou mizérii Zlína a skóroval. Gól se zrodil po centru Krause, který Bača do sítě usměrnil. Obrovskou šanci na vyrovnání měl tři minuty před vypršením řádné hrací doby Simr, který je v Boleslavi na hostování z Brna, z malého vápna ale netrefil prázdnou branku a přestřelil.

V nastaveném čase se pak domácím ještě podařilo svou výhru pečetit. Autorem druhé branky byl další střídající hráč, Lukaštík, který gól vstřelil po čtyřech minutách svého pobytu na hřišti.

"Bylo to pro nás psychicky velice náročné utkání. Potřebovali jsme nutně vyhrát a přitom jsme věděli, že se nám v koncovce nedaří. Chvílemi to sice z naší strany byla křeč, ale bojovností jsme to uhráli," komentoval Blaha.

"Od začátku nám chyběl pohyb a nasazení. Hlavně hra útočníků byla statická. Sice jsme v závěru mohli vyrovnat, ale za to, co jsme předvedli, jsme si nezasloužili ani remízu," konstatoval Uhrin.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele