11. kolo
29.10.2005 14:25 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Sparta Praha - Sigma Olomouc 1:2

Úvodní minuty zápasu vůbec nenasvědčovaly tomu, že by měla velká mizérie Sparty pokračovat, Hanáci čelili sílícímu tlaku. Domácím však téměř nefungovala záloha, chyběla chytrá finální přihrávka, většina akcí končila nepřesnostmi před šestnáctkou. Hosté se do prvního útoku pustili v 16. minutě a hned z toho byla gólová šance, Hubníkův střílený centr jen těsně netrefil Gaúcho. Bylo to varování, ze kterého se Sparta nepoučila, a tak za čtyři minuty přišel trest. Olomoučtí si na pravém kraji domácí poloviny jednoduchou kombinací poradili s přesilou Sparťanů, Randa poslal přesný centr na nabíhajícího Gaúcha a brazilský útočník krásnou hlavičkou nedal Blažkovi šanci - ten si na míč jen lehce sáhl, ale ven z branky jej nevytěsnil. U Gaúcha byl z každé strany jeden strážce, ale oba metr od něj...

Hra se po gólu nezměnila, i nadále to byla marná snaha Sparťanů něco vymyslet a pečlivé bránění ze strany hostí. Až do 44. minuty, kdy přišla druhá olomoucká střela na branku a druhý gól. Nedůrazně bráněný Michal Hubník si pár metrů za vápnem zpracoval míč, otočil se s ním a střelou zpoza obránce dokonale zaskočil Blažka. Ten se za míčem, který zapadl k levé tyči, jen ohlédl.

Fanoušci už nemohli křičet své oblíbené "Hřebík ven", žádat hlavu Stanislava Grigy by asi vypadalo hodně směšně, a tak hráče do kabin vyprovázel nesmělý a rozpačitý pískot. Neviditelného Zelenku nahradil Poláček, ale ani on nijak výrazně Spartě nepomohl. Nic moc se nezměnilo, stále chyběl nápad, přihrávka za obranu nebo pěkná kombinace. A když už přišla v 51. minutě šance, zakončil ji Kisel slabou střelou. Slovenský záložník pak musel se zraněním střídat a první diagnózy vůbec nevypadají hezky, pravděpodobně si zlomil klíční kost, což by znamenalo předčasný konec podzimu.

Sparta postupně přece jen přidala a zatlačila hosty hlouběji na vlastní polovinu a v 83. minutě se dočkala snížení. Gólman Lovásik chyboval, do branky směřující míč pak sice ještě zastavil, ale podcenil situaci, nevšiml si dotírajícího Slepičky a fauloval jej. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Miroslav Matušovič a vykřesal Spartě naději. Tlak sílil, Došek v dobré pozici vypálil hodně vysoko nad branku, v nastaveném čase ještě mohl po další chybě Lovásika vyrovnat Pospěch, ale netrefil pořádně míč. Místo střely do prázdné branky jen přihrál Petrášovi, který sice zakončil, ale byl v ofsajdu.

Trenér vítězného mužstva Petr Uličný byl spokojen, hlavně proto, že ani v Olomouci není ideální atmosféra, tým byl v poslední době kritizován za mizernou koncovku. Přiznal, že závěr nebyl jednoduchý. "Rozhodující byl náskok z prvního poločasu, protože v tom druhém už nás Sparta přehrála a dostala pod tlak. Jenže organizace obrany pracovala dobře a přes dvě hrubé chyby Lovásika se nám podařilo dobře rozjetý zápas ubránit."

Stanislav Griga si posteskl, že prohra nebyla zasloužená, vyzdvihl hlavně střeleckou úspěšnost Olomouce: "Soupeř měl dvě příležitosti a byl stoprocentně produktivní." Přiznal, že recept na vyvedení týmu z bludného kruhu nezná. "Jedinou možností, jak přispět k obratu, je tvrdě pracovat." Závěrem pokáral Zdeňka Pospěcha, který na konci selhal ve stoprocentní šanci. "Chybí nám klid, z takové situace musí Pospěch dát gól."

Autor: Petr Starý

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*

SPARTA PRAHA MISTR LIGY JE !!

Reagovat
smazaný uživatel

tohle si nemuze nikdo normalni ani nalhavat ted uz tuplem ne, 6. prohra.

Reagovat
HOST*

Sparta je v prdeli,Sparta je v prdeli,ólé,ólé,ólé,na co se zase budou ty trapný sparťani vymlouvat,Hřebík už tam není,že by se snad chtěli vymlouvat nato že zato může Griga?

Reagovat
HOST*

jo sou to magori

Reagovat
smazaný uživatel

a ty si asi ???

Reagovat
HOST*

sparta to zase projela!!! a slavka vihraje titul

Reagovat
HOST*

Slavie vyhraje kulový,jsou stejně trapný jako SPERTA

Reagovat
HOST*Libe

Jen se hádejte, my se budeme

Slovan je nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

kua sice sem Slavista, ale sparte asi budu prat par vyher - timhle tempem za rok nebude derby

Reagovat
HOST*P!plS

....nejlepší u nás

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele