7. kolo
24.09.2005 18:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Sparta Praha - Baník Ostrava 0:2

Na zápas nesmiřitelných rivalů se přišlo podívat 12 285 diváků, z toho kolem dvou tisícovek z Ostravy. Jádro sparťanských ultras připravilo protest proti vedení a trenérovi - všichni přišli v černém a navíc na stadiónu téměř chyběly jakékoli symboly Sparty. Prakticky po celý zápas nespokojení fanoušci skandovali "Hřebík ven" nebo vyvolávali jméno Karla Poborského, Baníkovci jim ironicky odpovídali pokřikem "Hřebík na hrad", na začátku vyvěsili i velký transparent s tímto nápisem.

Kdyby se měla vyhlašovat hvězda utkání, byl by to určitě gólman hostů Martin Raška. Sparta byla lepším týmem, ale v útoku byla bezzubá a buď míč skončil před vápnem, anebo v Raškově rukavicích. A jak už to občas bývá, i když jeden tlačí a má šance, padají góly na druhé straně. Takovou smůlu měla Sparta.

Po osmi minutách se do šance dostal Libor Došek, ale poprvé se ukázal Raška. Ve 23. minutě už šel Baník do vedení. Jaromír Blažek sice vyrazil první pokus Michala Papadopulose, ale na dorážku už neměl nárok. Za sedm minut se stalo to, co sparťanský kotel vyhlašoval - celý odešel do útrob stadiónu. V tu chvíli také přišel druhý zásah Baníku, dorostenec Filip Racko nádherným volejem vymetl šibenici. Sparta dobře kombinovala, do přestávky měla dvě gólové šance, dvě rány Kisela však skvěle zneškodnil Raška.

I druhý poločas se nesl v podobném duchu, Sparta kontrolovala hru, ale mohla inkasovat. V 51. minutě se hosté dostali do brejku, ale Staněk jej zakončil střelou do břevna. Prakticky až do konce zápasu byl obraz hry stejný - Sparta útočila, ale nedokázala si vytvořit šance, Baníkovci v pohodě bránili své vedení. Nejzajímavějšími momenty tak byly dvě červené karty v závěru, domácí Miroslav Slepička se šel sprchovat za nevybíravý faul na Zehéra a na druhé straně byl po druhé žluté vyloučen Petr Čoupek.

"Povedl se nám rychlý brejk a šli jsme do vedení, navíc se nám do poločasu ještě náskok povedlo zvýšit. Ale hlavně jsme dobře bránili, to byl hlavní úkol," zhodnotil zápas trenér ostravských Pavel Hapal. Baník na Spartě vyhrál po dlouhých 24 letech. "O to víc mě to vítězství těší, smekám před tím, co kluci na hřišti odvedli," dodal.

Že je Sparta v pořádné krizi, o tom není žádných pochyb. Fanoušky už zajímá jediné - výměna trenéra. Na zápasech snad už ani nefandí, jen pokřikují Hřebík ven. "Fanoušci jsou sami proti sobě. V téhle atmosféře se hraje špatně," komentoval letenský trenér chování téměř celého stadiónu. Sparta velmi brzo využila všechna tři střídání. "Bylo to nutné, naše hra potom dostala nový rozměr. Bohužel to ztroskotalo na špatné koncovce. Přesto si myslím, že jsme hráli dobrý fotbal."

Autor: Petr Starý

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

proti lepsici se ostrave bude mit sparta poradny problemy ale na remizu to snad staci bude - 1:1

Reagovat
HOST*

A nestačilo, nestačilo.

Reagovat
HOST*

myslím že to bude vyrovnaný souboj proto jasná remíza

Reagovat
HOST*miki

BANÍK vyhraje 2:0

Reagovat
Willian

Reagovat
HOST*

Hřebík ven...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele