5. kolo
12.09.2005 16:40 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 2:1

Doposud neporažený celek Liberce uvítal na svém stadionu v pondělní televizní dohrávce tým Slovácka, kterému se naopak začátek sezóny příliš nepovedl. O kvalitách Slovácka se však domácí začali přesvědčovat už od úvodu zápasu, kdy byli hosté lepší a měli i územní převahu. Liberec tak v 10. minutě udeřil jako blesk z čistého nebe, když po své první šanci vedl 1:0 a předvedl tak hostům lekci z efektivity. Papouškův centrovaný míč stačil gólman Drobisz jen tečovat k Pudilovi a ten dělovkou vstřelil první gól zápasu.

Po vstřeleném gólu se stali domácí lepším týmem na hřišti a do jejich řad vnesl vedoucí gól očividně klid. Na 2:0 mohl ve stoprocentní šanci zvýšit Hodúr, jeho samostatný nájezd ale Drobisz zlikvidoval. O pár chvil poté se také vyznamenal při zneškodnění Pospěchovy bomby z deseti metrů. Těsně před odchodem do kabin hosté málem vyrovnali - Malárova hlavička ovšem libereckou branku těsně minula.

I do druhého poločasu se domácím podařilo vstoupit efektivně. Celá akce v 55. minutě začala parádní Papouškovou přihrávkou na Hodúra, ten pak do druhé vlny přiklepl Hološkovi, který vystřelil a jeho rána tečovaná obráncem Švejnohou skončila v síti.

Odpověď Slovácka na sebe ale tentokrát nenechala příliš dlouho čekat, pět minut po inkasovaném gólu Ivana přesnou střelou z pravé strany vápna snížil a vrátil tak svému týmu naději na body. Po vstřelené brance se hostům podařilo získat si výraznou převahu, gólově se ale už prosadit nedokázali. Liberec tak vyhrál i na popáté a s pětibodovým náskokem na druhou Příbram zůstává jediným týmem, který získal plný počet bodů - 15.

"Byli jsme hodně aktivní, vsadili jsme na předsunutou obranu a hodně nám pomohl rychlý gól Pudila, který nám dodal hodně sebedůvěry. Škoda, že pak ještě nedali svoje šance Hološko s Pospěchem, mohlo být možná rozhodnuto," uvedl Lavička.

"Mužstvo se dokázalo zvednout a ukázalo svoji tvář. Domácí ale v závěru už výhru urputnou hrou dokázali ubránit," komentoval Molnár.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele