8. kolo
03.10.2005 16:40 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 2:1

Slavia v minulém kole doma remizovala v Příbrami 2:2, Mladá Boleslav doma porazila Jablonec 2:1. Slavia navíc v týdnu v pohodě postoupila přes Cork do základních skupin poháru UEFA. Slavii chyběl jen dlouhodobě zraněný Gedeon, brazilský útočník Raimundo, který posílil Slavii minulý týden, už v kádru není, protože se nedokázal přizpůsobit požadavkům vedení Slavie a kontrakt byl ihned rozvázán. Mladé Boleslavi nechyběl nikdo a noví Brazilci, které Mladá Boleslav získala těsně před koncem přestupního termínu, ještě nastoupit nemohli, neboť ještě není všechno kolem jejich příchodu vyřízeno.

Od začátku zápasu hosté pečlivě bránili a směrem k soupeřově brance kombinovali na jistotu. Jako první vyzkoušel slávistického brankáře Kozáčika Čáp po pěti minutách hry. Ve 12. minutě nedosáhl na malém vápně hostující útočník Kulič na centr Kysely. Ve 30. minutě se na gólmana Millera řítil z pravého křídla slávista Vlček, ale trefil jen jeho nohy. Ve 37. minutě po faulu hostujícího Šmerdy na Pitáka kopal z rohu velkého čtverce Hrdlička trestný kop a jeho bombu k bližší tyči stihnul Miller pohotově vyrazit. Po Jarolímově trestném kopu lapil mladoboleslavský gólman v poslední pětiminutovce první půle Fořtovu hlavu a o okamžik později to neúspěšně zkoušel Hrdlička střelou z dálky.

Tři minuty po přestávce po Hrdličkově kolmici se před brankou hostí ocitl Švento sám, ale mířil těsně vedle. O minutu později po Latkově přihrávce pálil slávista Piták nad branku a o další minutu později, v 50. minutě, se musel hostující gólman Miller vrhnout k pravé tyčce, aby kryl Krajčíkův pokus z pětadvaceti metrů. V 55. minutě nakopl exslávista v dresu Mladé Boleslavi Rychlík z půlící čáry dlouhý míč k soupeřově brance, Švejdík hlavou přihrál do malého vápna a Ševinský po tvrdém střetu s Kozáčikem gólově uspěl, Mladá Boleslav vedla 1:0. V 75. minutě po spolupráci s Pitákem skóroval Vlček, ale pomezní domácím fotbalistům gól neuznal z důvodu odmávaného ofsajdu. O minutu později Fořt hlavičkoval těsně nad. V 79. minutě se trefil Jarolím přesně k tyči Millerovy branky a bylo vyrovnáno, 1:1. V 85. minutě Brunclík neubránil Mexičana v dresu Slavie Victorina a ten střílel těsně vedle. Když v 86. minutě na upozornění pomezního vyloučila rozhodčí Damková slávistického kapitána Pitáka za oplácení ve skrumáži, zdálo se, že na výsledku se už nic nezmění. Ve druhé minutě nastavení, kdy zdánlivě lehký míč z kopačky Hrdličky prolétl malým vápnem, brankář hostí Miller se nechal zmást dotírajícím Vlčkem a míč skončil v síti - 2:1 pro Slavii. O pár momentů později sudí Damková zapískala do píšťalky naposled.

Mladoboleslavský trenér Dušan Uhrin mluvil po prohraném zápase před novináři bez viditelných emocí, ale naštvaný byl hodně. "Sehráli jsme nejhorší utkání v této sezóně, protože k němu hráči přistoupili lehkovážně. Byli jsme málo nebezpeční. Doufám, že se to už nebude opakovat," řekl. "Gól, který jsme dali, nás ukolébal," poznamenal mladoboleslavský kouč a dodal: "Na Slavii jsme propadli z agresivity a nasazení, proto jsme prohráli zaslouženě."

Slávistický Karel Jarolím nezakrýval předzápasové obavy z mladoboleslavského protivníka. "Soupeře jsme považovali za velmi nebezpečného s vědomím, že umí hrát lépe na cizích hřištích než doma." Svým svěřencům v sešívaných dresech vytýkal přístup ke hře v první části utkání. "První půle byla od nás málo aktivní a Mladá Boleslav měla dobře zformovanou obranu, druhý poločas jsme chtěli hrát agresivněji, ale paradoxně začali až po obdržené brance," mínil Jarolím.

Autor: Petr Veselý

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia vyhraje 2:0

Reagovat
HOST*Doktor

Myslím, že slavii dost pomůže vyhra v Cork City a bez problému vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Nasel ste nekdo neco o nem ( Raimundo )? To ho ani nevyzkouseli a vzali ho No to sem zvedavej, ocekavam dalsi propadak. Proc nedostane uz konecne sanci Cernoch? V "B" mu to jde, tak kua proc ho nezkusej taky v "A"??? Doufam, ze aspon Victorino predvede, proc byl v mexicky repre...

Reagovat
smazaný uživatel

ten brazilec uz je vyhozenej :)

Reagovat
smazaný uživatel

a je to doma! Tomu rikam boj do posledni minuty, tak to ma kurva vypadat, zadny "Serem na to 10 min pred koncem". BTW Hrebik vykopli, takova skoda

Reagovat
smazaný uživatel

No su rad ze Slavia vyhrala, po te co ji rozhodci opet poskodili kdyz neuznali ten prvni gol sem byl slusne nasranej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele