8. kolo
02.10.2005 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Tescoma Zlín 0:0

Sigma v 7. kole vyhrála v Mostě 2:0, Zlín doma remizoval s Plzní 0:0. Zlín jel do Olomouce s vidinou, že se pokusí získat své první body venku. Sigma výhrou v Mostě napravila svou domácí porážku s Mladou Boleslaví a trenér Uličný si pochvaloval hlavně defenzívu, neboť Sigma nedostala po dlouhé době branku. Zlínu nechyběl nikdo, Sigmě chyběli Špiláček, Babnič, König, Glos, Gaúcho a Melinho. Mozek ofenzivy Sigmy, Melinho, nechyběl kvůli zranění, ale odcestoval se domů, do Brazílie, oženit. A na výkonu Sigmy to bylo znát. Naopak v průběhu zápasu do hry zasáhla čerstvá posila z Blšan, Martin Horáček.

Hned po úvodním hvizdu šel sám na brankáře domácí Onofrej, ale kličku doprava mu Baránek přečetl. Ze začátku zápasu měli domácí velkou převahu, ale do pořádné šance se přes obrannou hráz Zlína nedostali. Přesto první střelu na branku vyslal zlínský Lukaštík z dálky, ale gólman Lovásik bezpečně kryl. Ve 23. minutě zahrozila Sigma. Od Onofreje se balon dostal zprava přes Vacka a Pečnika, který už mohl sám zakončovat, až k Michalovi Hubníkovi, jenže kvůli jeho neúspěšnému zpracování bylo po šanci. Domácí příznivci se dočkali až ve 29. minutě, kdy se do vlastní sítě trefil Kroča. Sudí Příhoda však nesmyslně odpískal ofsajd mávaný jeho asistentem Pinkasem, byť ani jeden z olomouckých hráčů stojících v nedovolené pozici do hry nezasáhl. V týmu hostí měl další příležitost Lukaštík, který si naběhl na centr zprava, ale mířil pánu Bohu do oken. Na druhé straně zase po Pečnikově centru byl dříve u míče brankář hostí Baránek než domácí Michal Hubník. Pět minut před pauzou střílel zlínský ostrostřelec Pikl, ale Lovásik vyrazil prudkou ránu na roh.

Pět minut po přestávce se prodral k míči Michal Hubník, ale pozorného brankáře z malého vápna nepřeloboval. V 60. minutě se ozvali hosté ze Zlína. Po rohu pálil Janíček, brankář Lovásik však reflexivním zákrokem balon vyškrábl na roh. V 66. minutě slovinský reprezentant Pečnik z dobré pozice přestřelil branku hostí a o dvě minuty později trefil Rojka z otočky jen připraveného brankáře Baránka. V 69. minutě centroval zleva agilní Pečnik, jenže balon netrefil ani jeden z nabíhajících útočníků Sigmy. V 75. minutě našel Michal Hubník centrem zleva na zadní tyči Vyskočila, který zamířil halfvolejem přesně k levé tyčce, ale hostující brankář Baránek se stačil včas přemístit a balon vyrazil. Sedm minut před koncem střílel domácí mladík Jan Schulmeister, ale ani ten neotevřel brankový účet zápasu. Závěrečné minuty se nesly v duchu zoufalého náporu domácích a zdržování hostí, kteří berou bod z Hané všemi deseti. 4294 diváků vidělo průměrný ligový zápas chudý na branky i na pořádné šance.

Olomoucký trenér Petr Uličný měl ke spokojenosti daleko. "Chtěli jsme vyhrát, chtěli jsme nedostat gól. Podařilo se nám pouze to druhé. Soupeř hrál velmi dobrou defenzívu, byl na nás dobře připraven a jeho hráči byli silní v osobních soubojích," řekl domácí kouč.

Zlínský kouč Lubomír Blaha remízu bral, ale možná chvílemi pomýšlel i na víc. "Chtěli jsme bodovat, zaskočit soupeře aktivní a agresivní hrou. Zápas se pro nás vyvíjel příznivě a měli jsme několik brankových šancí, nejméně jednu vyloženou," zhodnotil bezbrankovou remízu.

Autor: Petr Veselý

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tady se naplno projevi nemohoucnost Zlina v letosni sezone a Olomouc vyhraje 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele