4. kolo
27.08.2005 14:25 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - Slavia Praha 4:3

Předzápasová očekávání šlágru čtvrtého kola Gambrinus ligy by se dala shrnout do dvou směrů. Ten první říkal, že se Slavia bude chtít ze středečního neúspěchu v zápase s Anderlechtem co nejrychleji otřepat a narušené sebevědomí si spravit právě v duelu s těžkým soupeřem. Ten druhý naopak tvrdil, že na Slavii dolehne ona psychická "deka" a domácí tak nebudou mít s poražením trápícího se soupeře problémy. Pravda nakonec byla někde uprostřed.

Překvapením v sestavě hostů bylo zařazení Pitáka do útoku vedle Vlčka. Podíl na tomto tahu mělo zřejmě páteční přesunutí Pavla Fořta do slávistického B týmu za "vážné porušení životosprávy", jak hovořily oficiální informace klubového vedení. Slavia se od začátku prezentovala aktivní hrou a byl to právě Karel Piták, který díky své aktivitě skluzem odzbrojil obránce Kováře, který dlouho váhal s rozehrávkou. Tváří v tvář gólmanu Lovásikovi pak Piták nezaváhal a v šesté minutě tak poslal Slavii do pro leckoho překvapivého vedení.

Slavia svého soupeře přehrávala i nadále a domácí jako by nevěděli, co mají na Slavii hrát. Světlou výjimkou domácího mužstva byl snad jen Brazilec Melinho, jenž svými kousky zaměstnával obránce Slavie. Další výrazná šance se zrodila v 37. minutě - obránce Kovář nejdřív zastavil Pitákův průnik, pak se ale téměř opakovala situace z šesté minuty. Obránce Olomouce byl opět nedůrazný při rozehrávce, čehož Piták využil k přihrávce na Gedeona, který ale pálil z hranice šestnáctky nepřesně. Den otevřených dveří domácích zadáků pokračoval i nadále, ve 41. minutě se po levé straně krásně prosadil Švento, který nahrál v ideální pozici stojícímu Krajčovi - ten ranou bez přípravy nastřelil břevno Lovásikovy branky.

Díky střídání Gaucha, který v 29. minutě opustil hřiště pro zranění, nastavil rozhodčí tři minuty. Běžel už začátek čtvrté nastavené minuty, když domácí zahrávali rohový kop, který s sebou přinesl několik sporných okamžiků. Centrovaný míč letěl ke vzdálenější tyči na Hudce, ten ale hlavičkoval nepřesně a míč směřoval do autu. Randa ale míč doběhl a odcentroval zpátky do "ohně", v ten moment už někteří slávisté přestali hrát s přesvědčením, že míč už opustil hrací plochu a co nevidět rozhodčí zapíská odkop od Kozáčikovy brány. To se ovšem nestalo, vrácený míč se dostal k Rojkovi, který ho zpracoval velmi nešťastně a zřejmě si při tom pomohl rukou, kterou ale rozhodčí také neviděl. Rojka tedy nakonec přihrál dobře postavenému Melinhovi, který těsně před odchodem do kabin skóroval. Po uznání gólu se rozhodčí Královec ocitl doslova v obležení slávistů, kteří v rozčilení nevěděli, zda dřív reklamovat aut nebo ruku. Celá situace nakonec vyústila ve žluté karty pro protestujícího Kozáčika a Pitáka.

Obraz hry ve druhém poločase se pak razantně změnil. Slavia, evidentně silně rozladěná z velmi sporné vyrovnávací branky, svou útočnou hru z prvního poločasu neopustila. Útočný styl hry ovšem začali praktikovat také fotbalisté Olomouce a záhy se jim to vyplatilo. V 54. minutě odstartoval gólovou akci Pečnikův aut na Schulmeistera, který mu vzápětí míč vrátil. Nikým neatakovaný Slovinec ve službách hanáckého celku pak pohodlně odcentroval do šestnáctky hostů, kde nejvýše vyskočil Rojka a parádní hlavičkou strhl vedení na stranu Olomouce. Nervy hostů byly na pochodu a v 55. minutě dostal Holeňák žlutou kartu, celkově již čtvrtou pro Slavii v tomto utkání. Minutu nato z levé strany odcentroval Onofrej ke vzdálenější tyči na Hudce. Toho Zbončák nedokázal uhlídat, Hudec tak dostal prostor k hlavičce a i když z těžkého úhlu, skórovat se mu podařilo.

Po třetím inkasovaném gólu byli slávisté herně zcela na dně a pomalu si nedokázali ani pořádně přihrát. V 63. minutě se ale zrodila nenápadná akce - Krajčík utekl po pravé straně a jeho následný centr rybičkou proměnil Slovák Švento. To vrátilo Slavii do hry o body a zároveň jí to očividně přidalo chuť do hry. Dvě minuty nato se hostům málem podařilo vyrovnat, po parádní akci ale Jarolím nedokázal zakončit gólově. V 76. minutě měla Slavia další šanci na vyrovnání, Gedeon ani Piták se však po skrumáži v malém vápně prosadit nedokázali. Naopak o tři minuty později se domácím podařilo zmrazit bodové ambice Slavie. Po brejku se Rýdel dostal až do pokutového území soupeře, kde ideálně přihrál nabíhajícímu Rojkovi a ten i přes Kozáčikovu teč skóroval.

Pražané se ale ani po inkasovaném gólu nevzdali a dále si udržovali tlak, který už ale stihli zužitkovat v jediný gól. V 88. minutě padl po spolupráci dvou střídajících hráčů - na Pešírův centr si naběhl Hrdlička a hlavou skóroval. Konec zápasu pak zpestřila druhá žlutá, a tedy červená karta pro Holeňáka. V poslední minutě nastavení ještě slávisté kopali roh, zadáci Olomouce už ale žádné další komplikace nepřipustili a výhru si uhlídali až do konce.

"Rád bych se k utkání vyjádřil, ale dnes to je skutečně těžké. Dnes to tady režíroval někdo jiný. Ta vyrovnávací branka zápas rozhodla," řekl Jarolím.

"Byl to zápas blbec, za ty dnešní hrubky jsme si nezasloužili snad ani body, obrana včetně gólmana byla špatná. Jenže slávisté nám svými minelami výhru sami nabídli," konstatoval olomoucký kouč Petr Uličný.

Autor: Jan Werner

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*

Na Andrův stadion v Olomouci přijede Slavia,bude jistě plný dům a dobrý fotbal,myslím že s remízou budou nakonec spokojeni všichni.

Reagovat
smazaný uživatel

Si chuj .

Jasná výhra domácích!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Slávista

Tak to bych netvrdil...

Reagovat
smazaný uživatel

Co mela sakra znamenat tak uplatkarska afera minulej rok???!!! Dyt to bylo uplne na nic! To co predvedl ten chuj vcera to je nemozny - jestli nebyl uplacenej, tak je asi slepej a uplne blbej Tak sabej vykon sem uz dlouho nevidel, to ho nasli asi v ustavu pro mentalne postizene nebo co...

Reagovat
HOST*Slávista

Jo byl špatnej,ale....Slavia musí zvládat takovýhle vypjatý zápasy a ne se jen vymlouvat na sudí!!!Kdyby naši hráči přestali po KAŽDÝ sporný situaci rozhazovat rukama a radši hráli,tak jsme minimálně remizovali

Reagovat
kotelnik

Ve výmluvách na Slávii nikdo nemá. Ještě jim chybí Cipro a nemají konkurenci ani v EU.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele