16. kolo
11.12.2005 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - FK Jablonec 97 0:2

Olomouc již v druhém kole v Jablonci zvítězila 2:1 a chtěla výhru z venku potvrdit i doma. Jablonec v minulém kole neočekávaně prohrál v Blšanech 1:0, a jelikož to byl druhý zápas hraný na soupeřově hřišti, tak chtěl nějaký ten bod z Hané odvézt. Dalo se tedy čekat atraktivní utkání.

Hanáci po delší době nastoupili s oběma Brazilci, ale diváci se místo ofenzívy dočkali jen trápení. V úvodu utkání měla sice Sigma územní převahu, ale gólovou příležitost si nevytvořila. V 19. minutě Lovásikovu pozornost prověřil z přímého kopu Weber, ale gólman si poradil stejně jako Michal Špit na druhé straně se střelou Onofreje o minutu později.

Jablonečtí byli od počátku lepší hlavně ve středu hřiště a dlouho měli i větší užitek ze hry. Po 25 minutách hry se uvolnil Špiláček a jeho prudký centr jen těsně minul před odkrytou brankou Michal Hubník. Severský tým odpověděl nebezpečnou křížnou střelou Michálka ze 30. minuty, kterou Lovásik musel s vypětím všech sil vyboxovat na rohový kop. Domácí za první poločas ohrozili bránu Špita jen jednou, ovšem střele Onofreje z 18 metrů chyběla razance a gólman Jablonce ji bez problémů kryl.

Začátek druhé půle se nijak neodlišoval od té první. Po pár minutách hry se snažil Lovásik odkopnout míč do středu pole, ale chyboval a trefil pouze útočníka Jablonce, Hanáci si mohli oddechnout, že šanci zmařil. O šest minut později již domácí takové štěstí neměli. Weber nádherným centrem našel za domácí obranou Šenkeříka, který využil chyby posledního zadáka Olomouce Špiláčka a s přehledem otevřel skóre utkání - 0:1!

Sigma začala jablonecké tlačit a snažit se vsítit branku. V 62. minutě při hostech stálo štěstí, když Špit neudržel centr a domácím se nepodařilo doklepnout míč do sítě. V zápětí však svěřenci Petra Rady mohli dát olomouckým hřebíček do rakve, když po rohu Jindřiška Lovásik vytáhl jasnou gólovou hlavičku. Další důležitý moment se odehrál v 65. minutě. Špit vyběhl až za šestnáctku, kde zastavil Onofreje jen za cenu faulu. Sudí Matějka ukázal brankáři jen žlutou kartu a následný přímý kop gólman zlikvidoval.

Olomoucká Sigma se stále snažila svou aktivitou Jablonec přehrát, ale jako by jí štěstí nepřálo. Deset minut před koncem utkání měli hosté další příležitost zvýšit svůj náskok v podobě brejku. Opět aktivní Šenkeřík vyškolil domácí obranu, bohužel tentokrát z úhlu přestřelil Lovásikovu branku a v 86. minutě domácí od pohromy zachránil Lovásik, když zlikvidoval samostatný únik hned dvou útočníků. O pár minut později už domácí brankář neuspěl. O gólovou pojistku se tak musel postarat nejlepší střelec hostů Michálek, který v 88. minutě v pohodě uklidil míč do branky po dalším brejku a dal tím výsledku jeho konečnou podobu - 0:2.

"Chyběla nám především síla, ale i kvalita. Soupeř byl jasně lepší po všech stránkách. Závěrem podzimu, který se nám nevydařil stejně jako loni, jsem zklamán. Měli jsme to skvěle rozjeté, ale zastavili jsme se ve 13. kole," tvrdil lodivod Sigmy Petr Uličný.

"Mám obrovskou radost, že jsme napravili propadák s Blšany. Nešlo však o náhodu. Vyhráli jsme zcela zaslouženě. Rozhodnout jsme ale měli mnohem dříve," mínil kouč Jablonce Petr Rada.

Autor: Jiří Tvarůžek

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Mája

Tak trefně napsané články, bezva spor´ták.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele