16. kolo
11.12.2005 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 1:0

Na začátku sezóny Mladá Boleslav na Slovácku remizovala 1:1, i proto byla v tomto zápase mírným favoritem.

Svižný úvod zápasu nabídl několik pěkných akcí, které však neskončily v síti. V 10. minutě se po rohu sice míč ocitl ve slovácké brance, ale sudí vzdušný souboj mezi Drobizsem a Palátem posoudil jako faul mladoboleslavského hráče. Potom měl dvě příležitosti ke skórování Pecka, při první ho zastavil pomezní rozhodčí, při druhé ho zablokoval záložník Polách. V 18. minutě povedenou kombinační akci završil Rychlík technickou ranou, ale Drobisze svou chytrostí nepřekonal. Povedlo se mu to až ve 30. minutě. Na oblouku trestného vápna Pecku fauloval Ivana a z trestného kopu Rychlík parádně načechral míč a trefil se za hráčskou zeď, Drobisz jenom přihlížel - 1:0.

O pět minut později vydrápnul Kučera povedenou ránu Sowunmiho a po dalším centru do vápna rázně vyběhl a vyboxoval míč do bezpečí. Na konci prvního poločasu poslal Matějovský do šance Rychlíka, jeho ránu do růžku branky vytáhl brankář na roh a po jeho rozehrání netrefil Ševinský z metru odkrytou branku.

Druhý poločas se vyznačoval spíše bojovností než pohledným fotbalem. Přesto bylo k vidění pár šancí. V 59. minutě Matějovský zacentroval na Pecku, jehož hlavičce scházely jen centimetry. Přesně po hodině hry zareagoval Kučera na příležitost Ivany a zmařil jeho pokus. Od tohoto momentu tempo hry diktovali hráči Slovácka.

Mladoboleslavští nedokázali podržet míč na svých kopačkách, a tak alespoň bojovně bránili těsné vedení. V 69. minutě se mezi domácími stopery nečekaně objevil čerstvý Malchárek a hlavou přeloboval Kučeru, míč se však odrazil od břevna a mladoboleslavský brankář ho čapnul před dobíhajícím Ivanou. V závěru propásli domácí dvě vyložené šance na uklidňující druhý gól. Nedal ho Palát po Diogově centru, ani Pecka, když nepřešel přes Němčického.

"Chtěli jsme na tom být po podzimu dobře. I proto jsme dnes potřebovali za každou cenu vyhrát," podotkl kouč Uhrin ml.

Trenér Slovácka Stanislav Levý netajil roztrpčení: "Po inkasovaném gólu bylo jasné, že tady neuhrajeme ani bod. Nejen hráči nesplnili to, co se od nich očekávalo. Ať si každý o tom udělá vlastní obrázek. Na fotbal v Čechách musí mít člověk silný žaludek."

Autor: Jiří Tvarůžek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele