14. kolo
27.11.2005 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec 97 - FK Teplice 0:0

Severočeské derby nabídlo souboj pátého Jablonce a druhých Teplic. Jablonec měl za sebou náročný týden se dvěma zápasy, v nichž si vedl rozdílně, nejprve o víkendu prohrál na Bazalech s Ostravou a poté ve středu smetl Most 3:0. To tepličtí se trápí v koncovce, ve 13. kole na hřišti Blšan si vypracovali mnoho příležitostí, ale ani jednu nedokázali proměnit. Terén byl výborně připraven, i přesto, že v Jablonci sněžilo.

Blíže úvodnímu gólu byli hosté, ale ve 12. minutě vychytal Benáta vynikajícím zákrokem Špit. Ve 23. minutě mohl jít Mašek sám, místo toho zbrkle vypálil nad. Poté byl zase krátký jablonecký Šenkeřík, který jen těsně minul před odkrytou branou. Ve 39. minutě byli domácí asi nejblíže, ale hlavičku Klapky zastavilo břevno. Před přestávkou si své vychutnal rozhodčí, když na něj fanoušci domácích řvali "soudce ven".

Druhou půli lépe začali jablonečtí, ale hra postupně ztrácela přesnost a soustředila se hlavně na osobní souboje ve středu pole. Až v poslední patnáctiminutovce přišla drtivá snaha Teplic o první gól, který by zřejmě rozhodl. Nejblíže k němu hosté byli v 80. minutě, kdy Jirsák trefil tyč. O dvě minuty později se hosté dožadovali penalty za údajný faul na Maška, píšťalka rozhodčího ale zůstala němá. Domácí se bránili tlaku Teplic a nakonec se málem radovali sami, ale technickou střelu Klapky z přímého kopu Poštulka kryl.

Teplice zaváhaly a zvýšila se tak jejich ztráta na Liberec, ale protože naplno nebodovali ani jejich pronásledovatelé, zůstávají o tři body druhé. Jablonec zůstává pátý.

Autor: Adam Ivanka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele