12. kolo
05.11.2005 14:25 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec 97 - Sparta Praha 2:1

Mistrovská Sparta zavítala v sobotu odpoledne na jabloneckou střelnici po dvou nevydařených utkáních s cílem plně bodovat. Jabloneckým se v sezóně na domácí půdě daří, jen v jednom utkání, kdy hráli se Sigmou, ztratili body, jinak zatím každý soupeř odjel s prázdnou.

Od začátku zápasu byli oba soupeři velice vyrovnaní. Sparta se snažila svým tlakem probít jabloneckou obranou, nicméně Radovi svěřenci hráli velice zodpovědnou hru. Teprve sedmá minuta ukázala sílu Jablonce. Josef Weber centroval míč do středu malého vápna, kde stál Tomáš Michálek, který za pomoci pravé tyče otevřel skóre - 1:0.

Tento gól jablonecké hráče nabudil, často se dostávali před Blažkovu svatyni. Probíhala dvanáctá minuta, když Weber zahrával přímý kop, který se odrazil ve skrumáži hráčů přímo ke Klapkovi, ten pohotově vypálil, gólman hostů byl však na svém místě.

Po čtvrthodině hry se pomalu ale jistě dostávala do šancí i Sparta. Nejprve napřáhnul z dvaceti metrů Pospěch, ale pálil nad Špitovu branku. V osmnácté minutě měl asi největší gólovou šanci na své kopačce Slepička, který se ocitnul sám před Špitem, ale ani on svou šanci nedokázal proměnit.

Po půlhodině hry hosté opět zahrozili. Výborně hrající Matušovič vypálil z dvaceti metrů, ale Špit robinzonádou vytáhl na rohový kop. Do konce prvního poločasu se na skóre už nic nezměnilo.

Začátek druhé půle rozehráli lépe hosté, kteří se snažili o vyrovnání. Na sklonku padesáté minuty vystřídal Pergla bývalý jablonecký hráč Loučka, který tak nastoupil ke druhému ligovému utkání. V šedesáté minutě přišel asi nejdůležitější okamžik utkání. Po faulu Baranka na Haška měla Sparta výhodu pokutového kopu. V nervózní atmosféře se k míči postavil Slepička, ale vystřelil slabě k pravé tyči a Špit míč vyrazil, k dorážce se Sparťané nedostali. Po neúspěšném pokutovém kopu se před jabloneckou svatyní strhla menší strkanice, kterou sudí Helebrant řešil žlutou kartou pro Poláčka.

Po dalších pár minutách domácí Weber přesným centrem našel Šenkeříka, který pohotovou střelou mířil přímo do branky hostů. Tam však stál vynikající Blažek, který jasnou gólovou příležitost zmařil.

Sparta hrála velice snaživý zápas, nicméně jí chyběla chytrost a finální zakončení. V 71. minutě ale přece jen přišlo vyrovnání, Špitem vyražený míč se dostal k volnému Poláčkovi a ten neměl se skórováním do prázdné branky problém - 1:1.

Domácí se však po obdržené brance nezlomili a svým tlakem se snažili dostat Spartu do kolen. Uběhly sotva tři minuty od vyrovnání, kdy se ex-sparťanský Baranek propletl hostující obranou a nahrál osamocenému Smíškovi, který pod padajícím Blažkem skóroval k pravé tyči - 2:1.

Do konce zápasu zbývalo pár minut, které si dobře hrající domácí mužstvo dokázalo pohlídat a Spartě nedovolilo vyrovnat. Po nadprůměrném utkání tak mistři odjíždějí opět s nepořízenou a další porážkou na svém kontě.

"Dvacet minut jsme byli lepší, aktivnější, ale pak se to otočilo. Podržel nás brankář Špit, chytil dvě stoprocentní šance," pochválil hrdinu utkání domácí kouč Petr Rada. "Po přestávce Sparta kontrolovala hru, dostali jsme gól a já už byl skeptický. Ale pak se nám povedla nádherná akce," dodal.

"Odehráli jsme v několika dnech sedm těžkých utkání, takže jsem rád, že je na programu přestávka," přiznává Griga a připojuje optimistický dovětek: "Věřím, že za těch čtrnáct dní budeme silnější."

Autor: Jiří Tvarůžek

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jeste neprisel cas na to aby sparta vyhrala, v jablonci to bude tradicni remizka :)

Reagovat
HOST*

drž hubu debile Sparta je železná!!!!

Reagovat
HOST*

a téměř druholigová...

Reagovat
HOST*paja

chudák Griga...co má s takovejma dřevákama dělat

Reagovat
smazaný uživatel

Hřebíkem to nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě jsem měl na mysli Grigu v tom nadpisu

Reagovat
smazaný uživatel

a preco Griga von, ked trenerom to nebolo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele