6. kolo
18.09.2005 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FK Jablonec 97 - FK Marila Příbram 3:1

Po famózním a nečekaně dobrém vstupu do sezóny cestovali příbramští fotbalisté do Jablonce s cílem navázat na úspěšné výsledky z předchozích kol. Minulé kolo doma vyškolili loni čtvrtou Olomouc a tím zřejmě donutili domácí Jablonec k speciálním předzápasovým tréninkům.

Zápas začal velmi svižně a už v 6. minutě padl první gól. Po Huškově dlouhém a přesném nákopu se k míči dostal Šenkeřík, ten odcentroval na Klapku a ten napodruhé umístil míč za záda gólmana Pařízka. I po vstřelené brance byli domácí lepším mužstvem a svůj náskok mohli i zvýšit. V 19. minutě ale nejdřív Pařízek vyběhnutím zamezil samostatnému nájezdu dvojice jabloneckých hráčů, v 26. minutě už ale této hrozbě čelil, Šenkeřík ale své sólo zakončil střelou mimo brankovou konstrukci.

Druhý gól zápasu se ale podařil vsítit hostům, ve 40. minutě skóroval Buryán po chybě domácího brankáře Špita, který podklouzl a nabídl tak příbramskému fotbalistovi stoprocentní šanci.

Stejně jako úvod první půle ovládli jablonečtí úvod i té druhé. V 53. minutě prošel agilní Šenkeřík prakticky celou obranou Příbrami a jeho následný centr uklidil do branky Formánek. Tři minuty nato se prosadil sám autor prvních dvou gólových akcí Šenkeřík - jablonecký hráč atakoval gólmana Máchu při odkopu, míč ho trefil a odrazil se přímo do brány.

Dva inkasované góly během tří minut Příbram dostatečně šokovaly a soupeř se jen ztěžka zmáhal na odpověď. Po několika minutách se hosté vzpamatovali a vytvořili si tlak, který trval prakticky až do konce utkání, gól už ale vstřelit nedokázali.

"Podařilo se nám v úvodu druhé půle dát dva góly, jaké se často nevidí. Samozřejmě to byly šťastné góly, ale i k situacím, jaké jim předcházely, je potřeba protivníka určitým způsobem donutit," uvedl Rada.

"Byl to velice dobrý a vyrovnaný zápas, který měl grády a náboj. Rozhodlo sportovní štěstí. My jsme po celé utkání s domácími drželi krok a do poslední minuty jsme se prali alespoň o zkorigování výsledku. Myslím, že Jablonec si v závěru hodně oddechl. Dali jsme si prakticky dva vlastní góly, což vývoj zápasu hodně poznamenalo," konstatoval Tobiáš.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele