6. kolo
18.09.2005 20:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Slovan Liberec 1:1

Dosud bez ztráty bodu ligou procházející Liberec zavítal do Ostravy a každopádně ho čekal těžký zápas. Trenér Lavička navíc musel díky zdravotním problémům postrádat Ančiče, Holendu a Hodúra.

V úvodu byl lepším týmem právě Liberec a vytvořil si několik nebezpečných šancí, gólman Ostravy Raška však vždy se štěstím zasáhl. Ve 29. minutě se navíc po ojedinělé akci nečekaně trefili právě domácí a gól navíc pocházel z kopaček libereckého fotbalisty. Janů si nerozuměl s brankářem Čechem, do celé situace se vmotal Rajtoral a po jeho ataku si Janů srazil míč do vlastní sítě.

Po změně stran to byl opět Liberec, kdo diktoval tempo hry a vytvářel si šance, gólově se ovšem prosadit stále nedokázal. Další překážka v cestě za vyrovnáním se navíc objevila v 84. minutě, když byl Košťál za svůj zákrok na Metelku vyloučen.

Naneštěstí pro Ostravu si ale zřejmě fotbalový bůh pamatoval momenty z nastaveného času minulého kola v Brně a v 92. minutě odpískal rozhodčí Jiřík penaltu ve prospěch Liberce. Tu bez problémů proměnil Zápotočný a zařídil tak, že ani po šesti kolech nenašel Liberec svého přemožitele.
br> "Liberec měl asi čtyři gólové situace, my jsme šli šťastným gólem do vedení. O to krutější je, že v poslední minutě inkasujeme hloupý gól. Zkušenější mužstvo by už asi gól nedostalo a zápas by lépe dohrálo po taktické stránce," konstatoval Hapal.

"Chtěli jsme hrát aktivně a z tohoto pohledu jsem spokojen. Jediným minusem bylo, že jsme nedokázali dotáhnout dost střeleckých příležitostí ke gólovému efektu. Podstatné ale je, že i po nešťastném zaváhání v obraně jsme byli dostatečně aktivní a uměli vystupňovat tlak," řekl Lavička.

Autor: Jan Werner

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyrovnavajici penalta v nastavenym case, no tak to je naprosto vynikajici odplata za minuly kolo

doufam ze to bude pokracovat i v dalsich zapasech

Reagovat
HOST*

Blšny vyrovnávají v nastaveném čase. Jen tak dál doufám, že Brno bude prohrávat takto i v dalších kolech. Alou do druhé ligy

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyz by Brno spadlo jako ze se tak nestane, tak na ne budu moct hrdej ze se chovaji sportovne a ne ty svinarny co predvadeji vasi z toho je me na bliti fuj

Reagovat
HOST*

máš uplnou pravdu i když nefandím brnu,ale to co předvedl baník proti brnu je proste hnus

Reagovat
HOST*

No mi je zase na blití z toho jak "sportovně" se chovají vaší fans. Teď narážím na to jak nám na stadionu vykopali všechny sedačky ve svojem sektoru. Nebo když jsme hráli proti Brnu v naší mistrovské sezoně a vaši fans fandili "sparta, sparta". od té doby jsou pro mě brněnští fans na půl pražáci. Tím jste pošlapali jakoukoliv moravskou sounáležitost. Teď už mi je jedno jestli Brno spadne z ligy. Raději budu přát záchranu a úspěchy ostatním moravským klubům (které nám titul přáli) a třeba i Příbrami a jiným.

Reagovat
smazaný uživatel

No ja si teda nepamatuju ze brnensti fans rvali sparta, sparta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele