15. kolo
03.12.2005 14:25 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Slavia Praha 1:3

Osmá Ostrava, která šest utkání v řadě neprohrála, přivítala na Bazalech třetí Slavii. Pražanům chyběl záložník Cesareo Victorino, který má poraněné koleno, a také obránce Martin Latka, který si z pohárového utkání s Monakem odnesl otřes mozku. Baník nastoupil v plné síle, na Bazalech se asi naposledy ukázal Michal Papadopulos, na spadnutí je totiž jeho přestup do Leverkusenu.

Utkání začalo pro domácí velmi smolně. Hned po rozehrávce Švento vyškolil na levé straně Hoffmana, narazil si s Pešírem a nacentroval na Pitáka, který poslal míč parádním volejem z dvanácti metrů po zemi k tyči - 0:1. Ostrava byla rychlou brankou zaskočena a snažila se svým tlakem vyrovnat, rozehrávku domácích však Pražané ve středu hřiště rozbíjeli. Další nepovedený útok se odehrával po čtvrthodině hry, kolmá přihrávka na Papadopulose byla příliš prudká a skončila v Kozáčikově náruči.

Hosté hráli zodpovědně zezadu a spoléhali se na brejkové situace. V jedné takové Slavia zaútočila po pravé straně a Gedeon vybojoval přímý kop, po Jarolímově centru do vápna střílel Piták, ale míč byl zblokován. V průběhu prvního poločasu už Bazaly viděly jedinou gólovou šanci a opět úspěšnou, tentokrát k radosti publika na straně domácích. Pár minut před koncem první půle ve vápně zabojoval Metelka, jeho první střelu z bezprostřední blízkosti srazil Kozáčik, ale Metelka se dostal k dorážce a poslal míč do prázdné sítě - 1:1. O pár minut později Krajčíkův souboj s Metelkou rozhodčí neposoudil jako nedovolený, přímý kop z hranice vápna se nekopal. Na druhé straně Bystroň tvrdě zajel do Jarolíma, žlutou kartu za to neviděl. Poločas tak skončil nerozhodně.

Krátce po začátku druhého poločasu se řítil do pokutového území hostí Hoffman, kde přifilmoval pád, za který si chtěl vykoledovat penaltu. Místo penalty dostal od rozhodčího Šedivého žlutou kartu. Po čtvrthodině druhé půle se Slavia dostala do vedení, po centru Lukáše Jarolíma z pravé strany se hlavou prosadil Miroslav Holeňák - 1:2. Právě Jarolím a Švento byli nejlepšími hráči Slavie.

Baníkovci se snažili vyrovnat, jejich ataky ale slávisté rozbíjeli před pokutovým územím. Trápení ostravských hráčů přikořenil Lukáš Jarolím. V 74. minutě zápasu hosté zahrávali rohový kop, Jarolím si narazil s jedním ze spoluhráčů a chtěl nacentrovat na zadní tyč na nabíhajícího Pitáka, trefil se však tak šikovně, že se míč za zády marně se natahujícího Rašky odrazil od tyče za brankovou čáru - 1:3.

V 80. minutě měli domácí velkou šanci na zdramatizování závěru. Po rozehraném trestném kopu nejprve hlavou nastřelil břevno Hoffman a záhy opět hlavičkou mířil Papadopulos nad. O pár minut později se dostal k další šanci, ale opět pálí k uspokojení hostů nad jejich svatyni. Domácím se nedaří a Bystroň dostává žlutou kartu. V poslední minutě fauloval před velkým vápnem Švec Papadopulose, k trestnému kopu kolmo ke Kozáčikově brance se postavil Hoffman, ale pálil přímo do zdi. Utkání tak skončilo vítězstvím Slavie v poměru 3:1, čímž se minimálně do pondělní dohrávky Teplice - Olomouc vyhoupla na druhé místo.

Autor: Jiří Tvarůžek

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

:)

Reagovat
sansiro

Reagovat
HOST*Slávista

Reagovat
HOST*

Ach jo, ale nepřekvapili.bohužel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele