13. kolo
19.11.2005 17:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - FK Jablonec 97 2:1

Ostrava ztrácela na Jablonec pouhý jeden bod a v případě výhry by se posunula právě před něj.

Věčný náhradník Žůrek tentokrát dostal od trenéra Hapala důvěru od první minuty a poděkovat za ni mohl hned v úvodu utkání, kdy jeho průnik v poslední chvíli zarazil skluz obránce Drobného.

Na kluzkém terénu to hlavně Baník často zkoušel se střelbou z dálky. Dvakrát Špita vylekal Papadopulos, ale nejlépe sedla rána ve 13. minutě Čížkovi, kterou brankář zmařil s velkými problémy. Tento zákrok jakoby probral spící celek hostí a začali se osmělovat.

Jablonec z první vážnější akce šel do vedení, když se z 18 metrů po parádním zpracování na prsa hezky trefil Michálek. Raška si sice na míč sáhl, ale podle svých slov jej přes stínící hráče viděl pozdě - 0:1.

Domácí vrhli všechny síly do útoku, ale obrana Jablonce působila jistým dojmem, a když už se podařilo domácím přesně zakončit jako Žůrkovi ve 32. minutě, byl na místě skvělý Špit.

V závěru poločasu se ale domácí nakonec dočkali zaslouženého vyrovnání. Špit nejprve zázrakem zlikvidoval volný přímý kop Slončíka, byl z toho roh a po něm Žůrek hlavou vyrovnal - 1:1.

Na začátku druhé půle mohl Lukeš svůj přínos pro domácí ofenzivu zvýraznit gólem, ale v 52. minutě zahodil nepřesnou střelou sólový výpad. Z hřiště se pomalu ale jistě začala stávat ledová plocha, ale Baníku to nijak v útočné snaze nebránilo, a tak o bod Severočechy nakonec obral Papadopulos. Pončák neuhlídal Lukeše, který vyrazil na zteč po levém křídle a jeho přesný pas domácí útočník hlavou nekompromisně umístil pod břevno - 2:1.

Jablonec chtěl vyrovnat, závěr zápasu mu patřil, Pončák však zprava trefil tyč Raškovy branky a v nastavení Rajtoral vyhlavičkoval míč z branky za Rašku.

"Odehráli jsme nejlepší zápas venku, většinu utkání jsme kontrolovali hru a v některých fázích jsme kombinačně byli i lepší. V závěru jsme ale měli smůlu, když jsme trefili tyč a domácí hráč pak vyhlavičkoval střelu z brankové čáry," řekl jablonecký kouč Petr Rada.

Trenér Hapal po zápase: "Jsem spokojen, začali jsme dobře a měli šance. Jablonec ukázal, že je to silný tým, vycházely mu rychlé brejky a hodně nás jimi zlobil. Dal krásný gól, ale my jsme stačili do půle vyrovnat. V druhém poločase se hrálo na těžším terénu, ale my jsme ukázali větší vůli po vítězství, i náš druhý gól byl ukázkou větší vůle a byl rovněž krásný. Metelku jsem střídal proto, že jej píchlo v zádech a sám si o výměnu řekl. Děkuji všem hráčům za nasazení."

Autor: Jiří Tvarůžek

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Banikovec

Baníček musí dneska vyhrát,hoši jedem! Baník pičo!

Reagovat
HOST*

A teď už budou vyhrávat,jedem Baníčku

Reagovat
HOST*jampadampa

Jedeme do Plzně pro 3b.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele