15. kolo
03.12.2005 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 1:0

Série sedmi zápasů bez výhry trápila do sobotního zápasu s Plzní fotbalisty Slovácka. Bylo tedy nadmíru jasné, že doma proti "hratelné" Plzni se budou opět chtít pokusit sérii prolomit. Plzeň minulé kolo doma hostila ostravský Baník, celou dobu byla lepší, stačilo to však pouze na remízu 0:0. Bylo tedy jasné, že oba týmy si budou chtít připsat tři body.

Slovácko se od úvodních minut tlačilo do útoku. Terén na jejich stadiónu byl velmi dobrý, a tak kombinační hře nebránilo nic, kromě velkých nepřesností. Plzeň hrála pouze na jediného útočníka a očividně se tak spoléhala především na brejkové situace. Už v 11. minutě musel trenér Michálek řešit zranění Filla, místo kterého poslal na hřiště Šímu. Domácí měli prakticky celý první poločas jasnou územní převahu, díky svým nepřesným kombinacím a pozorné obraně Plzně se však nedostali do žádné šance. Plzni hra na brejky také příliš nevycházela, a tak se diváci v prvním poločase nedočkali prakticky žádné gólové šance.

Ani po přestávce se obraz hry neměnil, hráči Slovácka byli neustále nastěhovaní na polovině soupeře, výsledkem však nebyly žádné šance, nýbrž pouze nic nepřinášející kombinace před šestnáctkou Plzně. Největší šance zápasu přišla v 65. minutě, kdy se zcela sám před gólmanem Ticháčkem ocitl Sowunmi, brankář Plzně ale situaci vyřešil. Stejně tak se vyznamenal i několik minut poté, když vyrazil Ordošův pokus hlavou.

Za takřka bezchybnou obrannou hru by si Plzeň jistě bod zasloužila, devadesát minut útočící Slovácko si ale nakonec přece jen připsalo tři body. V 88. minutě se na pravé straně zrodila akce, na jejímž konci stál Ivana, který překonal Ticháčka.

V samém závěru střetnutí pak obě strany mohly přidat po gólu. Dvě minuty po Ivanově gólu nejprve Ordoš z deseti metrů netrefil branku, v nastaveném čase se pak vyznamenal gólman Drobisz, když vytáhl Vágnerovu ránu z přímého kopu.

"Bylo to pro nás těžké utkání. V prvním poločase jsme se vůbec nedostávali do hry. Prohrávali jsme souboje, chyběla nám agresivita i pohyb. Ve druhém jsme už hráli lépe. I když se nám ale nedařilo tolik, jako v předcházejících utkáních. Proto je vítězství cenné," uvedl Levý.

"Fillo je jeden z našich nejperspektivnějších hráčů. Tato nucená změna hned v úvodu hodně ovlivnila naše záměry. Pokud by nebyl zraněn, tak by nastoupil útočník Vágner mnohem dříve. Soupeř si ve druhé půli vypracoval hodně standardních situací. Tato skutečnost mě dráždí, neboť my jsme ani po hrubém faulu na Filla, jenž se zranil, tuto možnost neměli. Domácí si vytvořili také dost střeleckých situací a nakonec jsme také po tlaku inkasovali," shrnul Michálek.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele