Reportáž

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 0:0

Slovácko absolvovalo v minulém týdnu soustředění ve Zlatých Moravcích, kde se svěřenci trenéra Molnára střetli se slavným Ferencvárosem, který zdolali 4:2. Do mužstva se navíc vrátil po příušnicích záložník Polách, který byl připraven nastoupit. Baník zatím výsledkově i herně tápe a jeho výsledky i výkony jsou hodně nevyrovnané. Rovněž jeho sestava se často mění a i to může být důvod neuspokojivých výsledků. Trenér Hapal chtěl o reprezentační přestávce zapracovat především na psychice hráčů a snaží se ustálit sestavu.

Ostravané začali zápas hodně ofenzivně, jejich středová řada přehrávala soupeře, který dlouho zápolil s kombinační nepřesností. Ale i přesto, že měl Baník územní převahu, do šancí se dostával pouze sporadicky. Slovácko hrálo ze začátku hodně zakřiknutě a křečovitě. Těsně před odchodem do šaten po Slončíkově trestném kopu Magera prověřil domácího brankáře Drobisze, jenž s námahou kryl jeho střelu. První poločas více než šest tisíc diváků příliš nenadchnul a hráči odešli do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran začalo Slovácko mnohem více útočit a obraz hry se úplně změnil, ale příliš příležitostí ke skórování domácí neměli. Hosté hrozili rychlými protiútoky, v 54. minutě unikl Metelka po pravé straně a z jeho centru mířil ve vyložené šanci útočník Papadopulos hlavou nad branku. O sedm minut později hostující Čoupek oklamal kličkami zadáky soupeře, ale akci zakončil jen slabou střelou. Vzápětí Papadopulos po Staňkově centrovaném míči mířil hlavou opět nad břevno branky domácích. V závěrečné čtvrthodině Slovácko svého soupeře už ze sevření nepustilo a z drtivého tlaku si vypracovalo další šance. Po akci Ivany s Poláchem dokonce vstřelil domácí útočník Ordoš branku, kterou ale rozhodčí Damková kvůli postavení mimo hru neuznala a po svém výroku musela uklidňovat impulzivního trenéra domácího týmu Molnára. Zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

"Hráli jsme nervózně a chaoticky. Klid přinesl až příchod Polácha. Potřebovali jsme vstřelit branku, jinak nemáme z fotbalu radost. Na rozdíl od zápasů s Mladou Boleslaví a Brnem jsme tentokrát podali ve druhém poločase nejlepší výkon. Opět jsme ale selhali v koncovce," uvedl domácí trenér Ladislav Molnár.

Jeho protějšek Pavel Hapal byl s výkonem svých svěřenců v úvodu zápasu spokojen. "Hráli jsme aktivně a soupeře jsme přehrávali. Trenéru Molnárovi se povedlo střídání, Polách hru Slovácka velmi oživil zejména ve druhém poločase. Dostali jsme se pod tlak. My jsme měli také dvě vyložené šance, které jsme neproměnili," dodal Hapal.

Autor: Petr Veselý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele