25. kolo
02.05.2005 16:40 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia Praha - FK Teplice 2:0

Pro Slavii jeden z nejklíčovějších zápasů, v přímém souboji mohla bojovat se svým rivalem o druhé místo zajišťující předkolo Ligy Mistrů. Slávisté by sice případnou výhrou pouze snížili náskok Teplic na tři body, stále by ale měli čtvrteční dohrávku v Brně k dobru. Zatímco domácí Slavia tedy musela vyhrát, hosté z Teplic by se zřejmě spokojili i s bodem. Na straně domácích absentovali kartami potrestaný Sedláček a zraněný Piták, na straně hostů pak zranění Hunal a Sabou, dále pak Poštulka, který si poranil zápěstí a v brance ho nahradil Kolář.

Úvod zápasu příliš líbivý nebyl. Územní převahu ale měli po většinu prvního poločasu fotbalisté z Teplic. Ke konci první půle slávisté hru vyrovnávali. Ve 40. minutě přišla první gólová šance - Fenin v samostatném nájezdu udělal gólmanovi Kozáčikovi kličku, kterou ale gólman Slavie vystihl. Neproměněnou šanci Teplic pak Slavia potrestala. Už se hrálo nastavení, když Bejbl rozehrával ze středu hřiště na Zbončáka, který nacentroval na Fořta a ten střelou z blízka Koláře překonal.

Úvod druhého poločasu patřil hostům, kteří byli aktivnější, ale také značně přitvrdili svou hru. I přes převahu jak územní, tak herní, se ale hostům nedařilo vyrovnat, i když měli několik větších šancí. Bezmocnost teplických v útoku se jim nakonec stala osudnou. Po dalším brejku se dostal sám před Koláře Fořt a zvýšil na 2:0. Na vyrovnání ani na zkorigování výsledku se už Teplice nezmohly, Slavia tedy vyhrála a boj o předkolo Ligy Mistrů tak bude ještě hodně napínavý. Dost může napovědět už zmíněná dohrávka tento čtvrtek, kdy Slavia zavítá do Brna.

"Věděli jsme, že utkání je hodně důležité pro další vývoj ligy. Kdyby se nám nepodařilo vyhrát, asi těžko bychom mohli pomýšlet na druhé místo. V první půli na nás byla vidět zbytečná nervozita. Přesto jsme vstřelili v závěru poločasu branku, která se ukázala jako rozhodující. Teplice byly nepříjemným soupeřem. Vítězství má pro nás velkou cenu, je to ale teprve začátek. Musíme jít od zápasu k zápasu, bude to ještě náročné," komentoval Jarolím. "Nezbývá mi než soupeři pogratulovat. Střetnutí se pro nás vyvíjelo velmi slušně, ale Slavia je zkušená a rozhodla gólem do šatny. Mrzí nás to, důležité však je, že jsme hráli aktivně a nezalezli. Prohráli jsme se vztyčenou hlavou," vyjádřil se Mareček.

Autor: Jan Werner

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 TEPLICE MUSÍ ZTRATIT

Reagovat
HOST*Slávista

Takyže ztraťej...

Reagovat
smazaný uživatel

A ztratily...

Reagovat
HOST*ssllaavviiee

slavie je dobra zachranila mistry

Reagovat
HOST*ii

teplice

Reagovat
HOST*hjju

ddddddddddddddddddddddddddddddddddddeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm tttttttyyyy slavko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele