19. kolo
14.03.2005 16:40 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 2:2

V případě výhry by se Slavia dostala na druhé místo před Teplice s dvoubodovým náskokem, v případě remízy by byla druhá o skóre. Mladé Boleslavi se ale proti silným soupeřům daří. Na podzim vyhrála na Spartě a v minulém kole remizovala v Teplicích. Trenér Csaplár sliboval útočnou smršť od první minuty. Obraz hry však byl zcela jiný. Boleslav Slavii už od úvodu stačila ve všech činnostech a mnohdy ji dokonce přehrávala. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a šance se střídaly na obou stranách. Hosté překvapili aktivní hrou, která přinesla i šance. V 11. minutě se Bednář dostal přes Holeňáka a odcentroval na T. Sedláčka, jeho pokus ale vyrazil Kozáčik. Pár okamžiků poté přišel další Bednářův centr, který směřoval přímo na Kozáčika. Tomu ale znenadání vyklouzl z rukou a domácí měli štěstí, že se T. Sedláček nedokázal rychle zorientovat. V 15. minutě už se ale hosté radovali. Fantastickou individuální akcí se blýskl Matějovský. Nejdříve zachytil Kozáčikův nepovedený odkop, pak nasadil jesličky Bejblovi, poté se kličkou na pravou stranu zbavil Zbončáka a skvělým obloučkem překonal Kozáčika. Boleslav se po gólu nestáhla do obrany, ale naopak stále pokračovala v aktivní útočné hře. Kozáčik ale další střelu T. Sedláčka pokryl, stejně jako Cigánkovu ránu z přímého kopu. Slavia se začala výrazněji prosazovat až s blížícím se koncem poločasu. V 37. minutě Piták dravě pronikl až do středu pokutového území Boleslavi, kde míč přenechal Fořtovi a pro něho nebylo problém vymést pravý horní roh branky hostí. Slavii branka dodala sebevědomí a ještě před přestávkou se snažili strhnout vedení na svou stranu. Při střelách Pitáka i Sedláčka se ale nádhernými zákroky předvedl gólman Miller.

Ze začátku druhého poločasu byla hra značně vyrovnaná a stále se hrál velmi kvalitní fotbal. V 55. minutě si připsal svůj druhý start po "comebacku" Václav Koloušek a už o tři minuty později se mohl zapsat do tabulky střelců. Jeho dobře mířená střela pod břevno však pouze dala další možnost blýsknout se parádním zákrokem brankáři Millerovi. Slavia si postupně začala vytvářet tlak, chtěla za každou cenu vyhrát. Boleslav se začala zaměřovat více na obrannou činnost a hrozila již pouze z rychlých brejků. V 59. minutě nahradil Vlčka Adauto a v 73. minutě vběhl na hřiště Kuka namísto Fořta. Vyměnění útočné dvojice se kouči Csaplárovi vyplatilo. V 75. minutě se až příliš snadno dostal přes obránce Krátkého Adauto a postupoval s míčem až do šestnáctky soupeře. Tam trpělivě vyčkal na nabíhajícího Latku, který napodruhé propálil Millera. Slavii se podařilo zatlačit soupeře do obrany i po vstřeleném gólu, s blížícím se závěrem zápasu se ale sama začala stahovat do obrany. V 90. minutě zahrávala Boleslav přímý kop, který rozehrával Baranek. Do šestnáctky Slavie přiběhl i gólman Miller, celá akce ale skončila pouze odkopem od brány domácích. Baranek se rozhodl pro střelu, která skončila těsně nad břevnem. Mladá Boleslav však nakonec zasloužený bod přeci jen urvala. Běžela 94. minuta, když Baranek parádní kolmicí našel Rojku, ten prošel až do pokutového území Slavie a vyrovnal. Utkání tak skončilo zřejmě zaslouženou remízou 2:2.

"V závěru přišlo to, co si Slavia nemůže nikdy dovolit. Nemůžeme zalézt do obrany, nemáme vhodné typy defenzivních hráčů a pod tlakem se dostáváme do problémů. Máme dost herní kvality na to, abychom se takto zatlačit nenechali," konstatoval Csaplár. "Měli jsme i na vítězství, ale bod beru," řekl Uhrin.

Autor: Jan Werner

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
HOST*aaa

a jste zase v prdeli

Reagovat
HOST*

Jo uplne v ritním otvoru. Tam kam patrí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele